Lifestyle

Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka iz Kotora je dobitnica nagrade za svjetskog modnog dizajnera godine

23.9kviews

Kotoranka Rada Krivokapić Radonjić dobila je prestižnu nagradu za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23.

U konkurenciji svih država svijeta, Krivokapić Radonjić je u Londonu nagrađena od strane neprofitne organizacije „Corporate LiveWire“.

  • Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj poslednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke (prim. aut. Vidosava Krivokapić), koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu – kazala je Rada Krivokapić Radonjić.

Foto – Damir Nesimi

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner, najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentivns. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil.

 

Napisala je i knjigu pod nazivom Odijevanje. Osnivač je brendova luksuzne odjeće Rada Krivokapić Radonjić, Kovilm i Rada Radonjić. Najavljuje još jedan i poslednji novi brend čiji je naziv u pripremi. Njeni stilovi su klasika i elegancija. Godine 2006. dizajnirala je kolekciju “Ostvarene riječi” inspirisanu njenim pokojnim ocem Đurom Krivokapićem. Sarađivala je sa manekenkom Filipom Kapisodom 2010. godine i imala niz modnih revija 2018. godine.

Manekenka – Mirjana Ivanović Janković

Sestra Radoslava Raja Krivokapića i majka četvoro djece čija su imena: Neđeljka Nađa Radonjić (1999), Valentina Radonjić (2001), Nebojša Radonjić (2007) i Teodora Radonjić (2013). Štaviše, ona vodi dobar profesionalni i lični život, bez skandala i kontroverzi.

 

Više o njoj i njenom radu možete saznati klikom na link https://radakrivokapicradonjic.me

 

Foto – Damir Nesimi i Privatna arhiva