Showbiz

SIGURNO NISTE ZNALI da se BOLNA I ISTINITA priča krije iza pjesme “Da šutiš” (VIDEO)

1.2kviews

Gotovo sve pjesme Dine Merlina nose određenu poruku i simboliku. Ona „Da šutiš“ naročito je osvojila srca mnogih poklonika njegove muzike. Vjerovatno mnogi znaju da ju je Dini napisao, jedan od najboljih i najplodonosnijih kantautora na našim prostorima Eldin Huseinbegović, ali malo ih zna da ona u sebi sadrži i jednu bolnu ali istinitu priču. Na pjesmu „Da šutiš“, ovih dana podsjećaju srbijanski mediji te objašnjavaju kako je motiv da napiše ovu pjesmu Eldinu bila njegova supruga, koja je preminula nakon dugogodšnje borbe s multiplasklerozom. Emka je imala sve – muža koji je voli, ljepotu, ali je dobila i zlokobnu bolest – multiplasklerozu, piše Kurir, a prenosi hrvatski Index. Upravo ljubav i posvećenost prema njoj Huseinbegoviću su bili motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama, a jednu od njih otpjevao je i Dino Merlin.

-Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio – rekao je tada Eldin.
U aprilu 2013. godine, nekoliko godina nakon teške borbe s bolešću, Emka je preminula. „Da šutiš“ i danas je jedna od kultnih novijih pjesama Dine Merlina.


Izvor: Azra.ba