Showbiz

SIN ALKE VUICE GRADI MUZIČKU KARIJERU: Uskoro će biti popularniji od mame

Arian Vuica se krije iza nadimak Strapazoot, on se uspješno bavi hip-hop i rep muzikom

1.7kviews

Arian je na  sceni poznatiji kao Strapazoot, a ispričao je kako živi, te kako mu je bilo odrastati s poznatom majkom. Dok su na hitove njegove majke godinama Alke plesale sve generacije, Arian Vuica svoj je san o muzičkoj karijeri malim, ali uspješnim koracima gradio iz kućnog studija. Na sceni poznatiji je kao Strapazoot. Perspektivni 28-godišnji producent, sa stalnom adresom u Zagrebu, završio je studij produkcije u Londonu. Za razliku od majke, Arian se bavi hip-hop rap muzikom te je dio kolektiva ‘Godsounz‘ i ’33 banda’ čija popularnost među mlađom publikom raste iz dana u dan.

Ova mlada nada produkcije trenutno boravi u Beogradu jer radi na novom projektu, a to će biti samo još jedan u nizu njegovih uspjeha. Također, Arian je dosad već sarađivao s nekim velikim imenima svjetske muzičke scene.

-U junu sam započeo saradnju s Benjaminom Bronfmanom koji je jedan od producenata s prošlog Kanye Westovog albuma za koji je bio nominiran za Grammy s pjesmom New Slaves.. Također, tu je i saradnja s mladim kanadskim umjetnikom kojeg još ne želim imenovati, a radim i na nekim stvarima u Njemačkoj koje bi trebale izaći uskoro’, otkrio je Arian .Osim što hara inozemnom scenom, Arian broji mnoge uspjehe i na sceni u Hrvatskoj.