Nightlife

Širom Bosne i Hercegovine večeras se očekuju spektakli!

963views

Javni doček Nove godine organiziran je u većini bosanskohercegovačkih gradova, a velika zabava se sprema u Sarajevu, gdje će koncert održati Zdravko Čolić. Veselo će biti i u drugim gradovima, poput Mostara gdje će nastupiti Zoster i Mostar Sevdah Reunion, dok će Tuzlake u 2018. uvesti grupa The Frajle.

Koncert na otvorenom, na Marijin Dvoru bit će vrhunac spektakla u Sarajevu, a legendarni Čola obećava odličnu zabavu. Sarajevo je već unazad nekoliko dana preplavljeno turistima, koje i večeras čeka dobar provod. Većina smještajnih kapaciteta za novogodišnje praznike je popunjena.

Novogodišnja zabava u Sarajevu počela je sinoć na trgu ispred katedrale Srca Isusova, kada je nastupio omladinski hor MusikArt. U 2018. godinu svi oni koji budu večeras na Marijin Dvoru ući će uz najljepše hitove Zdravka Čolića, koji će specijalno za večeras odabrati poseban repertoar.

Nastavak novogodišnje zabave začinit će sutra na istom mjestu Crvena jabuka.

Mostarci nakon 10 godina prvi put organiziraju javni doček

Javni doček Nove godine organizira se u Mostaru prvi put nakon deset godina. Dvodnevnu manifestaciju koja se održava na Šetalištu obilježit će nastupi domaćih, mostarskih bendova. Najveće zvijezde su Zoster i Mostar Sevdah Reunion koji će svirati u novogodišnjoj noći, a osim njih nastupit će i bendovi Sinergija, Malter Ego, Tale Quale, Floridus, Smooth Groove, Blues Caravan i Mostar Rock School Blues Band.

Tuzlake u novu godinu uvodi grupa The Frajle

Javni doček nove, 2018. godine bit će upriličen i u Tuzli. Na Trgu slobode u ovom gradu prisutne građane u novogodišnjoj noći zabavljat će članovi bendova Crystal i Big Brothers te muzičar Nesib Delibegović Nesko. Kao zvijezde večeri pojavit će se članice novosadskog akustičnog kvarteta The Frajle koje će Tuzlake i uvesti u 2018.

Novogodišnju zabavu u Tuzli upotpunit će i bazar “Zimska čarolija” u okviru kojeg će biti izloženi tradicionalni proizvodi, rukotvorine te tipični gastro proizvodi.

Zeničani će pjevati uz grupu Miligram

Građani Zenice uživat će u cjelodnevnom programu koji počinje počinje u 12 sati. Dobro druženje najmlađim Zeničanima svojim nastupom omogućiti će članovi Dječije lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, djeca iz zeničkih obdaništa, članovi plesnih klubova Stars i Iskra te Djeda Mraz.

Program za starije počinje u večernjim satima uz bend Gruver, Adnu Avdić i DJ Kerima, a vrhunac večeri pripast će regionalno poznatom bendu Miligram koji će Zeničane, ali i posjetioce drugih bh. gradova koji će organizovano doći u Zenicu, uvesti u 2018. godinu.

Zabava u novogodišnjoj noći za Banjalučane počinje u 20 sati nastupom Lukijana Ivanovića, u 21:30 sati mikrofon preuzima Nikola Rokvić, a 2018. godinu posetioci će dočekati uz muziku Leksington benda.

Građani Bihaća i njihovi posjetitelji novogodišnju noć dočekat će uz poznatog pjevača Nermina Puškara, a već ranije je najavljena odlična atmosfera i dobar provod.

Zabava na Gradskom trgu počinje od 20 sati kada će okupljene zabavljati G.M.O. Acustic. Nakon njih atmosferu će podgrijavati DJS. Aerodynamic Vibers – Cyber Global Warming, dok se vrhunac večeri očekuje u ponoć kada će na scenu izaći poznati kantautor Nermin Puškar – Puško.

Izvor:klix.ba