Zanimljivosti

Sjećate li se Matije Đurovića: Porastao, ali i dalje nasmijava do suza

1.9kviews

U razgovoru za CdM Matija Đurović nam je otkrio svoje planove za budućnost. Sada ima 12 godina, ide u školu “Milorad Musa Burzan” u Podgorici i bavi se fudbalom. Kaže da mu popularnost u početku baš smetala, a brat od strica Balša ga “i dalje muči”.

Iako je glavni akter nekoliko reklama ne bi se nikad oprobao kao glumac, osim u seriji “Budva na pjenu od mora”. Uprkos popularnosti i snimku koji ima milionski pregled na YouTube-u, slava mu nije udarila u glavu. Ima svoje drugare od rođenja, a nikada ne bi pošao u Holivud. Kaže “bio sam u Dubai ali me tamo niko nije pozna’ ”.

Matija ne odustaje tako lako od svojih želja. One se jednostavno moraju ispuniti, a tu je i jedna mala prednost.

“Da ti pravo kažem super mi je što sam jedinac! Moram doći do svog cilja da sve gori, iako izludim ponekad majku. Ka’ što vidiš ne nedostaje mi ništa, jedino što mi fali jeste mozak za matematiku. Ali, bitno je da sam ja živ i zdrav, lako ćemo za matematiku”, optimističan je naš sagovornik.

Glavni akteri njegovog snimka bili su tetka Danijela i djeda Laka. Djeda nažalost više nema, ali je ostala uspomena na njega.

“Đedu sam bio sve na svijetu. Da sam htio, mogao sam na plafon da se popnem i sve bi mi bilo dozvoljeno. Ujutru kad se probudim zatekao bih đeda sa otvorenim novinama i kaficom, a mene čeka doručak, kafa i sok. Onda smo napisali upozorenje koje još nijesam skinuo sa mojih vrata otkako je đed umro “Dok je Matija u školi, ne smije niko da ulazi u kuću”, prisjeća se Matija.

Brat Balša mu je vječita sjekirancija. I prije sedam godina, a i sada.

“Sad sam bio kod njega. Takvo stvorenje još u svom životu vidio nijesam. Dao sam mu da vozi moj motor, dok sam se okrenuo zabio se u palete i sve ih slomio, pa i motor. On je poseban lik. Ako da nešto ubio bi se. Normalnog čo’eka bi izludio! A ja bih i mozak dao samo da me ostavi”, priča simpatični Matija.

Kad pođe ljeti u Budvu, “to je da Bog pomože”.

“Kad smo na šetalištu-poludim! Molim te sliku, molim te Matija potpis. U Budvi fanova kol’ko oćeš! Ne puštaju me ni minut. To mi je baš mučenje. Prija mi popularnost, što mi ne bi prijala, ali me ponekad baš smori”, kaže Matija.

Pohvalio nam se da je nakon izbacivanja snimka na YouTube-u, za koji je “kriva” njegova majka Stanislava, imao angažmane i u raznim reklamama a sa njima i brojne dogodovštine.

“Dok sam snimao reklamu za butik, gazda mi je rekao da mi neće platiti nego da uzmem šta god hoću od garderobe. Naravno ja sam to pokupio. A za reklamu mljekare Srna u Nikšiću morao sam da crtam, pa sam morao i da idem na časove crtanja. Išlo mi je teško, ne znam ni ja sam kako, jer sam bio tek u prvom razredu”, priča svoje muke Matija.

Na pitanje kako reaguje na negativne komentare na snimke a i uopšte, Matija kaže da ga to ne zanima.

“Ne interesuju me snimci, niti ih gledam. Uđem na YouTube, pogledam koliko ima pregleda i to je to, odmah isključim. Što će mi to kad me ionako svi opučiše”, šali se naš sagovornik.

Matija je sad golman u Fudbalskom klubu Karioke. Želja mu je da se tim sportom bavi u budućnosti i drugo ga ništa ne zanima.

“Da kucnem u drvo, ni da’ Bog glumac da budem. Trenutno nemam posla što se snimanja tiče, nije me niko zvao, a jedino bih prihvatio da glumim u seriji “Budva na pjenu od mora”. Volim tu seriju. Sjedio sam i pored Mime Karadžića u Budvi”, prisjetio se on.

A na standardno pitanje koga više voli mamu ili tatu, Matija i tu ima diplomatski i simpatičan odgovor.

“Kad sam s majkom volim majku, kad sam s tatom-volim tatu”.