Ono što vlasnicu škole šminkanja, vrsnog edukatora i priznatu make-up umetnicu izdvaja od ostalih šminkera u Srbiji je to što je samouka. Olja Beočanin je sama učila kako da našminka prvo sebe, svoje prijatelje, a onda i druge.

Još kao mala devojčica je zavolela šminku i već 25 godina je to njena jedina profesija kojoj se u potpunosti predala sa ljubavlju. Pored toga ona je bila šminker dve televizijske kuće, oficijelni šminker izbora za modele i Nedelje mode, radila je brojne editorijale, video spotove, master class, radionice…Jedna je od najtraženijih šminkera poznatih ličnosti i muzičkih zvezda u Srbiji i svoje znanje nesebično deli sa svojim učenicima.

“Ja sam sve vreme radila iz ličnog zadovoljstva, a onda se ispostavilo da mogu od toga da živim”, kaže Olja.

Kad sam je posetila u salonu “BB Studio” koji se nalazi na Novom Beogradu i rekla joj da želim da me našminka tako da mi prekrije sve nedostatke pred kamerom, iznenadila se mojom hrabrošću.

“Niko nije savršen”, rekla sam joj. Moj koža je kombinovana ka masnoj, imam sitne ožiljke, proširene pore i blago spuštene kapke. Mogla sam i ja da “lažiram” i da “ispeglam” lice u post produkciji, ali nije u tome poenta.

Svesna sam svog izgleda i zavolela sam sebe takvu kakva jesam. Nepravilnosti na koži mogu da uklonim tretmanima i odgovarajućom negom (samo kad nađem vremena), a spušteni kapci su mi uvek bili simpatični i ne vidim ništa ružno u tome. Uostalom i glumice Ketrin Zita Džons i Blejk Lajvli ih imaju, a uz pomoć čarobnog štapića šminkera one na crvenom tepihu postaju prave zavodnice.

U tutorijalu Olje Beočanin koji je namenjen svim damama koje imaju kombinovanu ili masnu kožu i spuštene kapke, korisne savete pronaći će i one devojke koje imaju blistav ten i pravilne crte lica. Možete da zamislite koliko će ova šminka tek njima dobro stajati!

Čak i ako ne spadate u grupu onih koje su rođene sa spuštenim kapcima, sa godinama se koža opušta i na tom predelu postaje namreškana tako da će ovaj video svakako biti od koristi.

Šta ćete naučiti:

  • Kako da odaberete pravu nijansu pudera prema tipu kože
  • Senčenje lica odgovarajućim proizvodom
  • Šminka za spuštene kapke
  • Veštačke trepavice za dan VS veštačke trepavice za kameru
  • Nanošenje ajlajnera
  • Čemu služi smokey eyes

Pogledajte video:

Za više saveta zapratite Olju Beočanin na Instagramu i Facebooku.

Izvor: A. B.