Lifestyle

Šta frajeri žele, a nije izgled?

1kviews

Iako je fizički izgled prva stvar koju muškarci primijete, on nije presudan za stabilnu i dugu vezu. Vjerovali ili ne, postoji još desetak stvari koje nisu vezane za izgled, a koje muškarci traže u ženama.

 

1. Zna da sluša

Većina muškaraca cijeni ženu koja će ih pažljivo saslušati, koja neće govoriti „rekla sam ti“ i držati im predavanje. To uključuje i strpljenje, jer većina muškaraca mora „procesuirati“ probleme prije nego o njima progovori.

 

2. Spontanost

Većina muškaraca rado će nam pripremiti neko iznenađenje po svom ukusu, pa čak i ako ne znaju da će naša reakcija biti pozitivna. U nekim situacijama jednostavno trebate prihvatiti takva pravila igre i pustiti da vas vodi spontanost, a ne razum.

 

3. Dobra vozačica

Iako muškarci neprestano imaju primjedbe na žene za volanom, većina njih složiće se da su vozačke vještine važne za modernu ženu. No, neki će otići i korak dalje, te priznati da naprosto obožavaju žene koje vješto „barataju“ s automobilom.

 

4. Ostvarena i ispunjena

Žene koje uživaju u svom poslu u pravilu su atraktivnije, što znači da biste trebali prestati prigovarati oko stvari koje nemate i početi uživati u stvarima koje imate i radite. Ne radi se o tome da morate biti prelijepi, imati savršen posao, impresivan rezime, nego o tome da ste sretni zbog onog što već jeste.

 

5. Uživa u hrani

Jedna je stvar zdrava prehrana i izbjegavanje nepotrebnih kalorija, a sasvim druga opsesivno brojanje koliko ste kalorija unijeli, a koliko potrošili. Izići u restoran ili pizzeriju, opustiti se i dobro zabaviti uz ukusno jelo, a ne dijetalnu salatu, te pričati o tome kako nešto ima lijep okus, a ne koliko ćete dobiti celulita, odlika je osobe koja je samouvjerena, a samouvjerenost kod žena je stvar za kojom su muškarci potpuno ludi.

 

6. Dobra kuharica

Naše su bake govorile da ljubav ide kroz želudac. Naravno da to nije jedini način na koji možemo „zarobiti“ nečije srce, ali je svakako jedan od najboljih. Muškarci obožavaju žene koje znaju kuhati ili koje su za njih spremne naučiti kuhati. Oni podsvjesno misle da će žena koja zna kuhati sigurno biti i dobra supruga. Iako je ovo teški kliše, čak se i stručnjaci s tim slažu.

 

7. Stvarna

Žene koje se neprestano pretvaraju i pokazuju samo onu isforsiranu, dobro uvježbanu i neprirodnu stranu vjerovatno dobijaju hrpu pažnje. No, većina muškaraca takvu ženu nikada ne bi odabrala za dužu vezu. To nas vodi do onog ideala zabavne, prirodne „djevojke iz komšiluka“, koja se neprestano smiješi, puna je samopouzdanja i koja se zabavlja kad želi, cure koja zna ispričati vic i ne dobije živčani slom kad joj se razmaže maskara.

 

8. Sklona kompromisu

Svaki muškarac osjeća se puno bolje kad zna da je njegova žena spremna pregovarati i raditi na rješenju prihvatljivom za oboje. Iako se muškarci pretvaraju da ih zanimaju samo duge noge i velike grudi, oni zapravo traže ženu koja je sposobna donijeti i neke veoma važne odluke.

 

9. Brižna

Prosječan muškarac jednom će vam reći da vas voli, a to će vam pokazati pet puta. Vi biste trebali napraviti isto. Pazite na njega kad je umoran ili bolestan, iznenadite ga s vremena na vrijeme, poslušajte njegove probleme i pokažite mu sve ono što mu želite reći.

 

10. Smisao za humor

Planiraju li se s nama samo šaliti ili im je važno znati da smo u stanju pronaći pozitivne ili čak smiješne strane nadolazećih problema koji donose stres, je još jedna stvar koju muškarci vole na ženama, a pogotovo onima s kojima se namjeravaju skrasiti. Nevjerovatno im je samo važno da se znamo opustiti, zaboraviti na trenutnu situaciju, te barem na trenutak ne misliti na sve one mučne stvari s kojima se svakodnevno suočavamo.