Showbiz

Sve stari, ljubav nikada: Kenan Tucić objavio spot za pjesmu “Kriška mjeseca”

407views

Bosanskohercegovački pjevač s adresom u Švedskoj Kenan Tucić objavio je spot za novu pjesmu „Kriška mjeseca“.

 

– Sve stari, ljubav nikada – pjeva u novom singlu Tucić.

Na neki način ovaj projekat je prava zenička priča. Naime, Tucić je rođen u Zenici, gdje je započeo pjevačku karijeru, pjesmu „Kriška mjeseca“ potpisuje zenički muzičar i producent Dragan Pejić Peja, koji živi i radi u Njemačkoj, a reditelj videozapisa je Zeničanin Jasmin Pivić, koji je u dosadašnjoj karijeri ekranizirao pjesme brojnih poznatih pjevača iz BiH i regiona.

 

– Zeničani su se okupili na jednom mjestu i pokazali šta znaju i umiju. Spot smo također snimali u Zenici. U planu je da u rodnom gradu napravim i promociju – kaže Kenan Tucić.

Pored Kenana u spotu se pojavljuje plesni par Milica Kandić i Svetislav Savanović. Fotograf na setu bio je Jasmin Hadžić. Aranžman za pjesmu „Kriška mjeseca“ je radio Boban Vasileski iz Skoplja. Snimana je u studiju “SSL Production” u Minhenu i za snimanje vokala bio je zadužen Dražen Archie Babić. Prateće vokale je pjevao Mirzad Pervanić Migos.

 

Kenan inače posljednjih godina u Švedskoj, ali i u Norveškoj i Danskoj važi za najtraženijeg pjevača među Balkancima, a na nastupima ga prati “Kaži, važi Band”.