Zanimljivosti

Test za trudnoću bio pozitivan, ali u njenom stomaku je raslo nešto zastrašujuće

1.3kviews

Lorin Nouls iz Aberdina, u Škotskoj, bila je presretna kada je test za trudnoću pokazao da je ponovo trudna.

Tražila je da je porode 5 nedjelja ranije kako muž ne bi saznao pravu istinu – a onda je vidio bebu i ostao bez teksta

Sve je teklo uobičajenim tokom sve do početka osme nedjelje, kada joj je na koži izbio jak osip. Ljekari su je poslali na skener, koji je otkrio užasavajuću istinu: Njena “nerođena beba” zapravo je bila smrtonosna bolest.

CYCLE 6 EMA-CO part 1 of 2 . Last giant bag of methotrexate . Last hospital stay . Last admission . Last time waiting for my 13 hour drop to infuse, my oncologist to pop past and tell me how my treatment was going . Last time I was away from my little family . Last time I lay in my little plastic hospital bed drinking water non stop to try and flush my methotrexate levels so I could be discharged home . I just couldn’t wait to get home . To get my life back . I was so done ✅ . #methotrexate #chemotherapy #lastchemo #ema-co #sircharlesgairdnerhospital #wig #oncology #mymolarpregnancystory #gestationaltrophoblasticdisease #molarpregnancy #completemolarpregnancy #pregnancyloss #bloated #cytotoxic #rainbowsahead #sickwithkids #strongwomen #strongmamas #mum #piccline #almostthere

A post shared by Lauren Knowles (@rainbowsahead_) on

Rekli su joj da boluje od zloćudne hidatiformne mole, vrste tumora zbog koje dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice.

– Tumor je rastao u materici na isti način kao što bi rasla beba, lučili su se isti hormoni, a testovi trudnoće su svaki put bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da je rak, ali nakon što sam počela da krvarim, uradila sam još neke testove, a snimak je pokazao da je masa u mojoj materici rak i odmah sam podvrgnuta terapiji, priča Lorin, koja danas živi u Pertu.

Jednoga dana dok je ljuljala sina u parku pogledala je u zemlju i videla krv na sve strane. Hitno je odvezena u bolnicu, nakon čega je imala šest ciklusa visokotoksične terapije. Za tih nedjelju dana opala joj je sva kosa. Poslije pet mjeseci, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava u aprilu 2015. A onda je jednog dana osjetila jake grčeve u stomaku.

– Imala sam užasne bolove, ustala sam iz kreveta i otišla u toalet zajedno sa stalkom za infuziju. Čim sam sjela, počela sam da se napinjem. Bilo je veoma bolno. Kada je bol prošao, ustala sam i pogledala u WC-šolju, u kojoj je bila velika crna masa, priča Lorin.

– Osjetila sam ogromno olakšanje i zahvalnost što je tumor najzad izašao iz mog tijela.

Tumor veličine kruške oštetio joj je matericu i ljekari su je upozorili da će teško ponovo zatrudieti. Samo tri mjeseca kasnije ostala je u drugom stanju.

Rodila je kćerkicu Indi, koja danas ima deset mjeseci.

Sve vrijeme sam strepila da je opet molarna trudnoća i nisam mogla da uživam u njoj. Kada smo prvi put otišli na ultrazvuk, vidjela sam otkucaje bebinog srca i nisam mogla da prestanem da plačem od sreće – priča ona.

Indi je rođena pet nedjelja prije termina carskim rezom, ali je “potpuno savršena”.

-Želim svima da kažem da nikada ne treba gubiti nadu, čak i kada vam se čini da je nešto nemoguće, kaže ona.

Izvor: telegraf.rs