Nightlife

Tuzlaci uživali u kafi i čokoladi (FOTO GALERIJA)

125views

Ovako bi u najkraćem mogli opisati prvi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli.

Nakon svečanog otvaranja koje je ozvaničeno tradicionalnim „srkom“ kafe „dočekuše“ na samom ulazu u HRC „Sveti Franjo“, više stotina građana Tuzle je u narednih par sati uživalo u vrhunskoj kafi i čokoladnim delicijama.

  • Ovo je ispunjenje mog životnog sna koji dugo sanjam … priznao je Edis Bajić idejni tvorac i organizator Sajma ispred UG Activus.

Osim njega na samom otvaranju prisutnima su se obratili i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli g-din Ivan Bandić, Amra Jaganjac direktorica Turističke zajednice Tuzla, Ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović dok je sam Sajam proglasio otvorenim gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić uz moderiranje Hazima Mujčinovića.

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali mališani iz dječijeg hora Lege Artis, Nata Bagarić, Zlatan Mujkić i Irma Hasić sa bendom.

Šest eksluzivnih kafe brendova, 15 handmade čokolaterija, čokomed API Riznice Handalić, kolači i ostale slastice… oduševili su sve posjetioce.

Novo druženje na Sajmu Kafe i Čokolade najavljujemo već za danas sa početkom od 10 sati kada nas osim degustacija očekuju i brojna stručna predavanja, a od 20 sati i prvi izdanje kviza sa Deanom Kotigom.

U petak, 17. maja 2024. godine u 14,3o sati u HKC je zakazana i posebna sjednica Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženja turističkih agencija Kantonalne privredne komore Tuzla, kao vid podrške ovom Sajmu.

Sajam Kafe i Čokolade se održava od 16. do 18. 05. 2024 godine u Tuzli u Hrvatskom Kulturnom Centru “Sveti Franjo” u centru grada, a ulaz na Sajam i sva prateća dešavanja je slobodan.

Dobro nam došli!!!