Zanimljivosti

U ovim državama su stranci najbolje plaćeni!

1.4kviews
Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da stranci koji rade u Dubaiju godišnje zarađuju skoro 140.000 dolara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema rezultatima ankete banke “HSBC”, stranci u tom gradu u prosjeku zarađuju 138.177 dolara godišnje, ili 112.633 eura, što je oko 9.390 eura mjesečno.

Osim toga, 72 posto stranaca je kazalo da sada imaju više novca nego što dok su radili u svojoj domovini.

Prema rezultatima iste ankete, najveće plate stranaca su u Mumbaiju u Indiji gdje u prosjeku zarađuju 217.165 dolara godišnje, odnosno 177.019 eura.

Anketa je također pokazala da je Dubai jedno od najboljih mjesta u svijetu u pogledu prilika za zaposlenje i bogatog socijalnog života. Marwan Hadi iz HSBC-a je istakao kako nimalo nije iznenađen rezultatima ankete.

– Nije nimalo iznenađujuće da mnogi dolaze raditi u Dubai. Ovo je grad koji bilježi najveću stopu zaposlenih stranaca na globalnom nivou, sa 92 posto stranih državljana koji trenutno imaju zaposlenje -, rekao je Hadi.

Dodao je i kako mnogi stranci dolaze raditi u Dubai zbog bogatog socijalnog života u gradu kao i visokog stepena sigurnosti.

Rezultati ankete su pokazali da je većina stranaca ocijenila kako je socijalni život u Dubaiju čak bogatiji nego u Londonu, Los Angelesu, San Franciscu, New Yorku i Parizu.