Lifestyle

Zašto su žene sa kratkom kosom jako privlačne muškarcima

573views

Brojni primjeri koji se temelje na popularnoj kulturi i evolucijskoj psihologiji ukazuju na to da damama ljepše pristaje duga kosa. Ipak, rezultati pojedinih studija ukazuju na to da kratke frizure ističu žensku ljepotu iz drugog ugla te da su podjednako atraktivne.

Bright Side piše da se žene s dugom kosom smatraju “zdravim” i “inteligentnim”, a one s kratkom frizurom “brižnim” i “ženstvenim”. Na kraju, sve se svede na lični ukus, a u nastavku pročitajte neke od razloga zbog kojih muškarci vole kratke frizure.

Privlače više pažnje

Kratke frizure na ženama se izdvajaju jer se rijeđe mogu zapaziti na ulicama, te prolaznicima lakše zapadnu za oko. Muškarci koje privlače dame opisanog izgleda kao glavni razlog ističu posebnost, u moru dama koje imaju dugu kosu. Ukoliko pri tome umiju iznijeti pixie frizuru, postaju neodoljive i primijećene gdje god se pojave.

Otkrivaju lice i vrat

Možda ste primijetili da stiliste na modnim revijama vole modelima sklanjati kosu s lica kako bi ono došlo do izražaja. S druge strane, muškarci se slažu u jednom, a to je da ih privlače crte lica i vrat, a kratke frizure doprinose da zasijaju u punom sjaju.

Asociraju na poznate atraktivne dame

Veliki broj poznatih dama odlučio je isprobati pixie frizuru i rezultati su bili sjajni. Zbog toga ne iznenađuje zašto muškarci kratke frizure dovode u vezu s njima i vole izdvajati primjere na kojima im se baš dopadaju. To može biti i odlična vijest za dame jer sada mogu iz toga crpiti inspiraciju.

Lakše se održavaju

Pomislite samo na to koliko vremena, novca i truda je potrebno uložiti u njegu i stilizovanje duge kose. Sušenje, feniranje ili pravljenje lokni zna potrajati, a muškarci ne vole čekati. To je samo jedan od razloga zbog kojih su kratke frizure dobitna kombinacija.

Odišu samopouzdanjem

Ne usudi se baš svaka dama eksperimentisati s frizurom i odabrati skratiti kosu pogotovo ukoliko već godinama ima i njeguje dugu. Upravo to je odraz hrabrosti i samopouzdanja, a muškarci te osobine vole kod žena. Shodno tome, kratka frizura je jedna od potvrda da ih posjeduju, prenosi Klix.ba.

Kosa ne pada preko lica

U trenucima razmjene nježnosti, muškarci ne vole da im kosa “kvari” uživanje. Osim toga, često im smetaju duge dlake po stanu i ovaj razlog je čiste praktične prirode.

Odaju utisak njegovane dame

Odluka da se dama ošiša na kratko muškarcima je znak da vodi računa o ljepoti i njezi, što je veoma važno. Poznato je da je kratka kosa također zahtjevna i iziskuje redovno održavanje.