Paparazzo

Željko Vasić otkrio kako je izgledao njegov prvi nastup

339views

Pjevač Željko Vasić danas uživa u popularnosti i uspješnoj karijeri, međutim njegov početak nije bio lak kada je samo samo četranest godina napustio rodni Zaječar tražeći bolju budućnost u Beogradu.

Kao stidljivo dijete koje je odrastalo u manjoj sredini Željku je bilo teško da se probije na muzičku scenu gdje je vladala ozbiljna konkurencija, a sebe je zamišljao kao lika iz pozadine koji će uvijek svirati klavijature.

4a008735754c241451e78cd4aeef733d1aee66ba

Željko Vasić prvi nastup

– Interesantno je kako sam počeo da pjevam. Kada sam se preselio u Beograd išao sam svakog ljeta u Zaječar i svirao u kafićima. Pratio sam na klavijaturi jednog frizera koji se i danas bavi time, ali je tada pjevao za dodatne pare. Jedno veče se nije pojavio i rekli su da moram da pjevam ja a znao sam samo deset pjesama. Sjećam se da mi je gazda rekao da ih vrtim u krug jer nema nazad. Repertoar mi je bio uglavom pop muzika- Zdravko Čolić, Oliver Dragojević i tako dalje- ispričao je Željko svojevremeno u emisiji “Iz profila“.

Željko Vasić prvi nastup

Nakon prve otpjevane pjesme to veče dobio je ogorman aplauz što ga je motivisalo da počne sa pjevačkom karijerom:

Otišao sam kući da naučim još petnaest pjesama i rekao sebi “Radićeš ti tu sam“. I tako je i bilo.

Svoju stidljivost i poslije godina provedenih na javnoj sceni nije uspio da iskorjeni ali se navikao na medijsku pažnju i to da su sve oči uvijek uprte u njega i poteze koje pravi.

– Od toga ne možete pobjeći. Ja nemam problem sa davanjem sebe publici, ja samo sam sa sobom nisam uspio da izliječim tu stidljivost- rekao je pjevač.

 

Foto: Z. K. Munja/ F. Pavlović,
Autor: S. Čumić/Grand.online