Lifestyle

Znakovi koji će otkriti da ste u vezi s pogrešnom osobom!

1.1kviews

Svaka veza zahtijeva dosta truda i zalaganja, ponekada i žrtvovanja. Ali, kada postane pretjerano, onda je vrijeme da se zapitate da li ste u vezi sa pravom osobom.

Foto: Promo

 

Ako imate jedan od ovih 5 problema u vezi, vrijeme je da se zapitate vrijedi li se i dalje truditi:

 

Ne možete biti svoji

Mnogi ljudi se u toku veze promijene. Do neke granice to može i biti normalno, ali ako počnete stalno paziti šta pričate i kako se ponašate jer vas partner upozorava i kritikuje, znači da nešto nije u redu. Stoga ako s partnerom ne možete biti ono što stvarno jeste – možda ipak nije vrijedan tolike žrtve?!

 

Osjećate se iscrpljeno

Prava veza bi trebala učiniti da se osjećate energično, raspoloženo i emotivno ispunjeno. Ako je suprotno od toga, onda vam društvo partnera ustvari ne prija. Sigurno ne želite trošiti vrijeme ne nekoga ko vas spušta i emotivno iscrpljuje.

 

Izbjegavate zajednička druženja

Izbjegavate da upoznate partnera s prijateljima? Ili vaš partner izbjegava da vas upozna sa svojim prijateljima? To svakako nije dobar znak. Vjerovatno podsvjesno očekujete kritike na račun vašeg izbora, ali pravi prijatelji će biti potpuno iskreni i možda biste ih trebali poslušati.

 

Ne vidite zajedničku budućnost

Ako ste već duže vrijeme u vezi, logično bi bilo da razmišljate o zajedničkoj budućnosti i počnete praviti zajedničke planove. Međutim, ako i poslije dužeg vremena zajedno ne vidite zajedničku budućnost, preispitajte sebe i vašu vezu.

 

Ne osjećate se sretno

Posljednji, ali možda najvažniji znak jeste koliko ste sretni u vezi? Partner treba da vam uljepšava dan, čini vas sretnim i da u svakom trenutku uživate u vezi. Naravno, svađe su uglavnom sastavni dio veza, ali ako su vam svađe učestalije nego trenuci sreće možda je najbolje da pronađete neku drugu osobu koja će vas učiniti sretnijim.