Paparazzo

Zorica Marković – Ovdje je prestalo pretjesno

104views

Pjevačica Zorica Marković donijela je odluku da se iz Beograda preseli u neki manji grad u Srbiji, jer joj, kako kaže, sve više smeta gužva.

Naime, već 40 godina, Zorica živi u Beogradu, a od toga 27 godina u Jajincima gdje ima porodični dom u koji je mnogo uložila. Ipak, želi i odatle da se preseli.

– Ovo je sada kao Holivud, najljepši dio grada koji se širi, i te kako se sada ovdje zida i gradi. Mislim da je najljepši dio periferije – počela je Zorica i otkrila da je njena želja bila je da sagradi kuću za sinove i nju. Sada je ispričala šta je bilo presudno da se odluči baš za ovaj dio Beograda u kojem živi.

– Imam nekretnine na raznim stranama, međutim ovdje sam 27 godina. Prvo sam birala školu koja je normalna za moje sinove, drugo ovdje je predivno i ljudi su normalni i mirni. Ovdje je prava priroda, kada sam došla, tada je ovdje bilo selo, imala sam vrt, piliće, koze, tako da sam uživala. Iz godine u godinu, ovdje je već postalo jako tesno …

– Samo sa moje strane, baš oko moje kuće, gradi se po četiri ili po šest hiljada kvadrata, dolazi mi mravinjak. Moram sad otići iz ovog mravinjaka, ali negdje u unutrašnjost, ovdje će neko drugi da ostane ko voli mravinjak, ja ne. Kako sam ja iz Kosjerića, ovaj dio me je podsjećao na to, tu mi je Avala. Onda sam od kućice napredovala, radila i gradila, za oba sina i sve sam završila. Već sada ja ovaj grad ne prepoznajem, on jeste metropola, ali sam ga prevazišla u svakom smislu te riječi – istakla je pjevačica.

– Odem sada često na Divčibare i u Požarevac, tamo imam dosta prijatelja i mislim da će to biti moja slijedeća lokacija. Tu ću se lijepo smjestiti, već pregovaram da kupim jedno veliko imanje, sa prelijepom kućom – zaključila je Zorica.