Showbiz

Magic Fingers objavio singl “Top” (VIDEO)

878views

Magic Fingers je mladi umjetnik koji je do svoje 24. godine stekao brojne titule iz muzičkog svijeta. Magic Fingers je producent, reper, pjevač i DJ, a trenutno djeluje u sastavu Kartela kojeg čini skupina mladih umjetnika koji se bave različitim muzičkim žanrovima i koji rade fuziju muzike (hip-hop, funk, reggaeton, sevdah…). Pored Magic Fingersa ekipu Kartela čine još i: Kaizen, Queen Zookah, Baboon i Zumbul.

Magic Fingers trenutno radi svoj debitantski album, a sada vam naprije predstavlja novi singl pod nazivom “Top” za koji je sam radio muziku, tekst i aranžman.”Top” je pjesma koja je ”storytelling” izražen u trap stilu koji je danas itekako prisutan na našim prostorima.

Za pjesmu “Top” režiju spota potpisuju Dino Vehabović i Midhat Uzejrović, direktor fotografije je Adnan Koljenović (Zumbul), a dron operater je Imran Sinanagić. Spot je sniman u Visokom, a lokacije za snimanje spota su stari hotel u Visokom, koji je remek djelo Zlatka Ugljena, te napušteni silos u Visokom, koji je ekipa HAD-a svojim umjetničkim radom pretvorila u spomenik ulične kulture u Visokom.