Zanimljivosti

50 CENT zaboravio da je prije četiri godine novac uložio u BITCOINE koje danas vrijede pravo bogatstvo!

804views

Prije nekoliko godina američki reper 50 cent rizikovao je, dok su mnogi bili pesimiste, te počeo prihvatati uplate za svoju muziku u bitkoinima. Sada vjerovatno proslavlja svoje malo bitkoin bogatstvo od sedam miliona dolara. 

Prvobitno je zaboravio na to, dok ga nedavni skok vrijednosti bitkoina nije podsjetio, te je tada shvatio da mu se taj potez nesumnjivo isplatio. Neočekivano bogatstvo repera je prvo objavio TMZ u utorak, koji je napomenuo da je 50 cent počeo da prihvata plaćanje u bitkoinima nakon objavljivanja svog albuma “Animal Ambition” 2014. godine, piše hello.rs, prenosi Azra.

Tada je kriptovaluta vrijedila oko 662 dolara, tako da su ljudi mogli da kupe album za mali dio bitkoina. Album je navodno zaradio oko 700 bitkoina, sudeći prema izvorima TMZ, što je i 2014. godine vrijedilo oko 400.000 dolara. Kako je bitkoin “eksplodirao” 2018. godine, reper trenutno ima oko 7.7 miliona dolara, prema današnjoj vrijednosti bitkoina. Reper je vijesti objavio na društvenoj mreži Instagram, uz screenshoot članka sa TMZ.