Lifestyle

5 najčešćih razloga zbog kojih se preskače trening u teretani

572views

Ipak oni koji nisu životni zaljubljenici treninga vrlo lako mi moglo doći u iskušenje da odustanu od vježbanja. Pet najčešćih razloga zbog kojih osobe odustanu od odlaska na vježbanje su:

Umor nakon napornog dana

Radije ćete se odlučiti za krevet nego za terenu, što je potpuno pogrešno jer će upravo dobar trening osvježiti tijelo i učiniti vas mnogo rasterećenijim u ostatku dana jer ćete izbaciti svu negativnu energiju.

Spavanje važnije od treninga

Ukoliko ste planirali vježbati prije posla ili škole, to i učinite. Iako vam navečer izgleda potpuno jednostavno jutarnje ustajanje, svi smo se uvjerili da je situacija drugačija. Nemojte biti lijeni, naštimajte alarm i kada zazvoni odmah ustanite. Jutarnji trening daje tijelu energiju za cijeli dan. Ukoliko zaista prespavate, ne zaboravite trening nakon posla.

Pada kiša, sija sunce, klizavo je…

Ne tražite izgovor za ne odlazak u teretanu zbog vremenskih (ne)prilika. Nije bitno da li je napolju prevruće (sve teretanu imaju klimu), da li pada kiša (ponesite kišobran) ili je hladno (obucite se toplije).

Prejedanje

Ukoliko poslije posla morate ručati, a planirate ići trenirati, idući put razmislite. Nakon ručka potrebno je najmanje sat do dva da organizam bude potpuno spreman za sport ili vježbanje. Nemojte se prejedati ukoliko planirate vježbati. Jedite umjereno i zdravo.

Odgađanje

Nemojte odgađati trening za sutra. I ako vam se možda u određenom trenutku uopće ne trenira, znajte da će vas vježbanje oraspoložiti, učiniti punim energije i osjećat ćete se korisnim. Ukoliko odgodite danas, odgodit ćete i sutra…