Showbiz

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”: Priča o frajeru koji je živio na visokoj nozi, ali nikad nije platio turu pića u kafani

114views

U prisustvu kolega muzičara i pjevača, ali i brojnih prijatelja Anil Melunović Anchy u Sarajevu je predstavio novi singl i prateći spot “Good Dude”.

 

“Good Dude” je nastavak njegove pjesme “Kokuz” objavljene prije devet godina, a otpjevana je na engleskom jeziku. Nakon promocije u Kinu Bosna, Anchy je izveo i mini koncert sa svojim bendom.

 

Autori muzike i teksta za pjesmu su Anil Melunović Anchy i Haris Bise. Sve je snimano u studiju „Kolton“ Koste Latinovića, koji je je bio zadužen za produkciju i miksanje.  Pjesmu su otpjevali Anil Melunović Anchy i Renata Kurtalić. Na kompoziciji su svirali Vlatko Milošević (solo gitara), Kosta Latinović (bas gitara) i Adnan Cico (duvački instrumenti).

 

Glavni akter iz prve pjesme “Kokuz”, nekadašnji lažni kokuz, je dobio dva sina, a nastavak “Good Dude” govori o jednom od sinova koji je negativac i slika je i prilika svog oca.

– Pjesma pripovijeda priču, koja je, kako govori tekst pjesme, frustrirajuća, pomalo tužna i nesretna, o frajeru koji je živio na visokoj nozi, imao je puno para, oblačio se kao James Bond, vozio poršea i mercedesa, ali nikad nije raji platio turu pića u kafani. Najviše je volio fudbalski klub za koji je navijao i trčao je za ženskim suknjama, a nikad nije imao svoju ženu. Zbog te ljubavi prema ženama je upao u nepriliku i tuču iz koje je pobjegao, a ostavio je prijatelje da se biju za njega – kaže Anil Melunović Anchy.

 

Spot je snimljen na više lokacija, a velika scena tuče je se počela snimati u centru koji okuplja navijače škotskog Celtica, a završena je u Kino Bosni. Jedan dio spota je sniman na Velešićima i na Trebeviću u restoranu Bob. Scenarij za spot je osmislio sam Anil Melunović Anchy. Snimatelj je bio Amer Beganović, a montažer Dario Marjanović. Za šminku su bile zadužene Sanela Aličković Ćatović i Lamija Hadžihasanović Homarac.

 

– U spotu se pojavljuju članovi benda Anchy&the Moondogs, Vlatko Milošević na gitari, Mirsad Lika Mićko na bubnjevima, Valentin Šiška Šile bas gitara i Almedin Delija na klavijaturama. Savjetima i organizacijom na spotu je pomogao Jasmin Duraković, a režiju sam preuzeo ja i to je prvi put da sam režirao spot – govori Anchy koji dodaje da je izdavač „Sarajevo disk“.