Showbiz

Berin Buturović objavio “Ni mrvu slabosti”: Svi imamo osobu koja je naša mirna luka

277views

Berin Buturović, jedan od najtraženijih bosanskohercegovačkih pjevača mlađe generacije, nakon duže diskografske pauze, odlučio je počastiti svoju publiku novom pjesmom pod nazivom „Ni mrvu slabosti“.

 

Muzičku karijeru započeo je 2009. godine objavljivanjem prvog singla “Čekam osmijeh tvoj”, nakon kojeg su uslijedile numere “Spavaj ljubavi”, “Gdje tvoje srce stalo je”, koja je osvojila i Grand Prix BH radijskog festivala 2010. godine, te singla “Jednom si me ljubila”.

Također, učestvovao je i u projektima humanitarnog karaktera kao što je “Think pink – Race for the cure” u okviru kojeg je otpjevao pjesmu Kemala Montena “Vratio sam se živote” u cilju podrške borbe protiv raka dojke. S posebnom emocijom ističe pjesmu “Zagrli ovaj grad” koju je snimio kao jedan od izvođača, a koja je posvećena njegovom rodnom gradu Konjicu u jeku borbe sa korona virusom.

 

Muziku i tekst za djelo „Ni mrvu slabosti“ potpisuje Kenan Buturović, Berinov brat, koji je autor i većine do sada izdatih pjesama. Aranžman i produkciju potpisuje Dino Šukalo, proslavljeni bh. instrumentalist koji je odsvirao i sve gitare na pjesmi. Ostatak vrhunske ekipe koji su učestvovali u snimanju čine: Adis Sirbubalo (klavir), Anes Beglerbegović (bubanj), Muamer Đozo (bas gitara), bek vokal Aida Mušanović Arsić, te Adnan Dado Mušanović koji je uradio sjajan aranžman gudača, kao i mix i mastering pjesme.

– Nakon nešto duže diskografske pauze konačno mogu predstaviti svoju novu pjesmu „Ni mrvu slabosti“ na čijem stvaranju smo radili dugo i predano kako bi bili što zadovoljniji konačnim proizvodom. Zahvaljujem se prije svega mom Kenanu sa kojim sam još jednom napravio pjesmu po mom ukusu i na koju mogu biti ponosan u godinama koje slijede. Dino je uradio neobičan, sjajan aranžman kojim me je kupio na prvu, jer sam želio da zvuči drugačije od onoga što uglavnom možemo danas čuti. Mislim da pjesma dobija pravi smisao tek nakon nekoliko slušanja. Sretan sam što su moji prijatelji, koji čine vrhunsku ekipu bh. muzičara, dali svoj doprinos u procesu stvaranja pjesme. Ako publika bude dijelom uživala u slušanju, kao što smo mi u samom kreiranju, smatraću da smo uspjeli – kaže Berin Buturović.

 

Spot za pjesmu je djelo proslavljenog bh. scenariste i reditelja Harisa Dubice koji je u dosadašnjoj karijeri uradio neke od najboljih spotova za Dinu Merlina, Lepu Brenu, Dženana Lončarevića, Mariju Šerifović i mnoge druge.

– Smatrao sam da ova pjesma zaslužuje i jedan vrhunski, a nesvakidašnji spot. Odavno mi je bila želja da sarađujem sa Harisom koji ima jedan zaista poseban, nekonvencionalan stil i pristup u kreiranju svega što radi. Kreativno smo razmišljali na vrlo sličan način. Videom smo željeli da prikažemo i pošaljemo poruku jedne univerzalne ljubavi i da svi negdje imamo neku osobu koja je naša mirna luka. Spot je sniman u Beogradu gdje smo imali odlične uslove i stvarno sjajnu energiju i atmosferu na setu sa 10 aktera iz raznih zemalja – govori pjevač.

 

Berin nastavlja dalje sa snimanjem novih pjesama sa istom ekipom, a sljedeću pod nazivom „Gdje ljubav stanuje“ možemo očekivati već krajem mjeseca juna. Uporedo s tim sa svojom brojnom ekipom nastupa širom regiona na javnim i privatnim zabavama.

– Kompletna godina je izuzetno radna, a s posebnim nestrpljenjem očekujem i najavljujem jedan veći nastup u Sarajevu najesen, što mi je dugogodišnja želja – kaže Buturović.