Showbiz

Ko ima najgledaniji nastup u historiji “Zvezda Granda”?

417views

Za dvadeset godina koliko postoje „Zvezde Granda“ obarale su sve rekorde gledanosti kada je televizija u pitanju, a od kada su se pojavile muzičke platforme i društvene mreže i tu je ova emisija neprikosnoveni lider.

Kroz takmičenje prošlo je na hiljade kandidata, a samo su oni najbolji uspjeli da postanu velike zvijezde. Među njima su i tri pjevača čiji su nastupi najgledaniji na muzičkoj platformi YouTube gdje broje milione pregleda.

Ovo su top tri najgledanija nastupa u historiji „Zvezda Granda“

amar gile na pocetku karijere

Ubedljivo prvi na ovoj listi je nastup pobjednika „Zvezda Granda“ Amara Gileta iz sezone 2012/2013 kada je na sceni izvodio pjesmu „Imam ljubav, ali kome da je dam“. Ovaj nastup broji nevjerovatnih 79 miliona pregleda i jedan je od najgledanijih videa na Balkanu.

 

Prije osam godina u takmičenju se pojavio Nikola Ajdinović Šećer koji je svojim glasom, harizmom i emocijom oduševio gledalište.

nikola ajdinovic

Njegov prvi nastup kada je pjevao numere „Majko sve ti oprašrtam“ i „Da li znaš“ drugi je na listi najgledanijih nastupa iz „Zvezda Granda“ sa 23 miliona pregleda.

 

U sezoni 2014/2015 na Grandovoj sceni zablistao je pjevač Semir Jahić koji je osim stručnog žirija, oduševio i gledaoce širom svijeta.

Kako je i sam navodio da je njegov muzički idol Šaban Šaulić, tako je upravo pred njim u prvom krugu otpjevao pjesmu „Dođi da ostarimo zajedno„.

9760b5fd14a8b21fba28bf05c51b3a9b65396714

Ovaj nastup nalazi se na trećem mjestu najgledanijih na oficijalnom YT kanalu „Zvezda Granda“ 15 miliona pregleda.

Foto: Z.K.Munja/Grand.online
Autor: A.Milinković