Lifestyle

BiH posjetilo više od milion turista! Ovi hoteli su proglašeni najboljim

Bosnu i Hercegovinu ove godine je posjetilo više od milion turista, a mnogi od njih su koristili popularne stranice za putovanja i rezervisanje hotela, od kojih su najpoznatije TripAdvisor i Booking.com.

866views

Ove stranice nude i ocjenjivanje mjesta koje su turisti posjetili i gdje su odsjedali. Prema ukupnoj ocjeni, turistima se najviše dopao hotel VIP koji se nalazi u centru Sarajeva.

Ovaj hotel je trenutno najbolje rangiran u BiH po ocjenama posjetila na stranici TripAdvisor, a kotira visoko i na stranici za bukiranje hotela Booking.com sa ocjenom 9.6 na osnovu više od 800 nepristrasnih recenzija od posjetilaca širom svijeta.

Na stranici TripAdvisor hotel ima 127 ocjena odličan i 8 ocjena vrlo dobar, a zanimljivo je da nema nijednu nižu ocjenu.

Iz ovog hotela su za BiznisInfo kazali da ovakav uspjeh ne dolazi sam po sebi i da svojim gostima posvećuju maksimalnu pažnju te su im na usluzi za sve njihove zahtjeve, prohtjeve i potrebe.

“Pokušavamo se što više približiti gostu, pomoći mu i ugostiti ga tako da se ne osjeća kao stranac nego kao domaćin, i da osjeti naš lijepi grad Sarajevo i našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu”, kazala nam je Anela Solaković u ime hotela VIP.

Cilj im je, također, „da gost ponese lijepe uspomene i sjećanja i da prenese svoja iskustva drugim sunarodnjacima i prijateljima kako bi i oni poželjeli posjetiti našu zemlju“. Time se otvaraju mogućnosti za nove posjete i nove goste koji će posjetiti Sarajevo.

Na drugom mjestu po ocjenama na TripAdvisoru, inače napopularnijoj turističkoj stranici na svijetu, je sarajevski hotel Colors Inn, a treći je Courtyard Sarajevo. Slijedi Medjugorje Hotel & Spa, a na petom mjestu je Novotel (Bristol) Sarajevo.

Šesti je Isa Begov Hamam u Sarajevu a sedmi mostarski Mepas. Na osmom mjestu je mostarski hotel Eden Vila a slijede ga još dva sarajevska hotela, Aziza i Central.

Inače, ova lista se znatno razlikuje od one koju smo objavili ranije ove godine. Osim što je došlo do promjene na liderskoj poziciji, zanimljiv je i velik napredak hotela Courtyard Sarajevo na treće mjesto, iako tada nije bio ni među prvih deset.

Izvor: sa-c.net