Međutim, četiri znaka posebno se ističu među onima koji misle da su pametni. Pametniji nego što jesu.

1. Ovan

Glasan i jak Ovan često skriva svoju emotivnost. Otud dolazi potreba da drugima nameće svoje mišljenje, predstavljajući sebe vođom. Sebičnost i tvrdoglavost takođe prevladavaju kod osoba rođenih u ovom znaku pa mnogima i te kako idu na živce. Ako želite biti bliski s Ovnom, onda sve to morate i prihvatiti.

2. Lav

Lavovi su drugo ime za egocentričnost i umišljenost pa za sebe cijelim svojim bićem smatraju da su “kraljevi džungle”. Oni obožavaju sami sebe, ponose se svojom jačinom, a zahvaljujući harizmi koja im se ne može osporiti, Lavovi su vrlo popularni u društvu. Traže veliku pažnju, pa u raspravama uvijek moraju izaći kao pobjednici zbog čega su vrlo “teški”.

3. Bik

Bikovi su vrlo uporni, ali i tvrdoglavi. Oni tako uvijek moraju braniti svoje stavove i da svima pokazuju svoje znanje. Iako ga imaju, to često drugima opravdano izgleda kao pametovanje pa i Bikovi umiju drugim ljudima ići na živce.

4. Jarac

Ako je Jarac u nekoga zaljubljen, onda je to u samog sebe. Svaki njegov potez je ispravan, pa jedan Jarac neće odustati od svog mišljenja ili ideje sve dok vam ih ne nametne svima. Čak i kad vidi da je pogriješio, neće to priznati nego će sve prezentovati kao da su drugi oko njega pogriješili.