Showbiz

ČIK POGODI KO JE OVA PEVAČICA! (VIDEO)

1.4kviews
Pobeđivala je na festivalima i završila Veterinarski fakultetPogađate li o kojoj pevačici je reč?

Ova devojčica sa slike rođena je 10. juna 1955. godine u Beogradu, a odrasla u istočnoj Srbiji u Blagojevom kamenu, Neresnici i Kučevu, gde je i završila osnovnu školu. Još kao dete pokazala je sklonost ka lepom pevanju, a sa nepunih 12 godina počela da učestvuje na raznim festivalima.goca stojicevic 1967.jpg

Pevačica kada je imala 12 godina

Na tradicionalnoj smotri izvornog narodnog stvaralaštva “Homoljski motivi” pobedila je sa vlaškom pesmom “Mndra mja” i od tada njena karijera kreće uzlaznom putanjom. Sa 16 godina snimila je prvu ploču i nakon završene srednje zubotehičke škole u Požarevcu, postala vokalni solista Radio Beograda. Uporedo sa muzičkom karijerim radila je i na svom obrazovanju, a malo ko zna da je ova pevačica završila Veterinarski fakultet.

Tri godine je bila član grupe “Đerdani”, da bi potom nastavila solističku karijeru. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, među kojima su “Estradna nagrada Srbije”, zasluženi status istaknutog umetnika itd.

Njena bogata muzička karijera broji čak petnaest albuma, a na njima izdvojile su se pesme “Pusti me da nađem srcu lek”, “Zagrli me ti”, “Ja ne mogu mila majko bez njega”, “Pala ćuprija”, “Jutros mi je ruža procvetala”, “Dobro jutro Šumadijo”, “Kopa cura vinograd” i drugi.

Udata je za Radeta Jankovića i ima dve ćerke, Lanu i Mašu. Dugo godina je ponosna vlasnica restorana “LM”, koji nosi inicijale njene dece, a svakog petka u njemu nastupa sa dugogodišnjom koleginicom iz “Đerdana” i drugaricom iz detinjstva, Izvorinkom Milošević.

Znamo da ste već pogodili da je reč o Gordani  Goci Stojićević.