Zanimljivosti

Deset osobina žena koje imaju “ono nešto”

987views

Takve žene muškarci možda ne primjećuju na prvi pogled, ali im se polako “uvlače pod kožu” svakim pogledom i razgovorom.

Foto: Promo

 

Način na koji žena hoda, priča, drži do sebe, način na koji zrači iznutra, ona iskra koju posjeduje. To je ljepota žene. Ovih 10 osobina svaku će ženu učiniti neodoljivom:

 

Njena strast je definiše više nego fizički izgled

Nema ništa ljepše od strastvene žene. Ženu koja živi punim plućima i koja radi stvari s velikom strašću vrijedi poznavati.

 

Pokazuje svoje pravo lice

Šminkanje je stvar izbora i u tome nema ništa loše. Međutim, lijepa žena ne osjeća potrebu da sakriva svoje nedostatke pomoću make up-a. Ona će to učiniti zbog sebe, ne zbog drugih.

 

Ne želi biti centar svemira

Ona ne želi po svaku cijenu biti u centru pažnje. Čini to nesvjesno jer posjeduje samopouzdanje i skromnost, a te osobine privlače pažnju drugih više od isforsiranih gesta.

 

Zna se izražavati

Nema ništa gore od djevojke koja nije elokventna i ne zna reći šta misli. Dama koja ima svoje mišljenje može biti očaravajuća i dokaz je da je mozak najjači afrodizijak.

 

Samostalna je

Žena kojoj nije neophodan muškarac kako bi živjela svoj život je žena koja je sigurna u sebe. Samopouzdanje je ključ za istinsku ljepotu. Njoj ne treba odobravanje drugih za svoje postupke.

 

Misteriozna je

Ona ne otvara usta bez razloga i ne otkriva sve svoje tajne. Nije od onih koje pričaju samo da bi čule svoj glas. Nema ništa intrigantnije od žene obavijene velom misterije. Ona je puna iznenađenja i što je više upoznajete, postaje sve ljepša i ljepša.

 

Suosjećajna je

Ona ne misli samo na sebe. Saosjećajna je i brižna. Žrtvovaće se zbog drugih ljudi. Ne slama srca, već ih iscjeljuje. To je istinska ljepota.

 

Otvorena je za nove izazove

Lijepa žena ne zna za ograničenost. Otvorena je za nove ideje, ljude i mjesta. Njezina hrabrost i otvoren um su očaravajući.

 

Ima dušu

Svi znamo što znači kada neko ne posjeduje unutarnju ljepotu. S druge strane, postoje osobe koje jednostavno sjaje i u čijoj blizini bismo se uvijek željeli nalaziti.

 

Posjeduje karizmu

Ova osobina se ne može izraziti riječima. Ona posjeduje nešto, ali ne možete to definisati. Ona ima tu specijalnu kvalitetu i ne možete je objasniti zbog toga što to nikada u životu niste doživjeli.