Lifestyle

Dodajte OVAJ SASTOJAK I LUBENICA će biti slađa nego ikad

82views
Ako ste želeli da pojedete slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tokom prvog zalogaja shvatili da je gorka i bezukusna, za to postoji rešenje i sigurna ga imate u svojoj kuhinji prenosi N1.

watermelon-g49d843e29_1280.jpg

Verovali ili ne, u pitanju je so.

So se najčešće koristi kao začin jer poboljšava ukus hrane, tokom leta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje ukusa određenog voća. Da biste postigli da ukus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i uzmite so.

salt-gc2e0553c4_1280.jpg

Zašto? So je odlična za smanjenje gorčine. Barb Staki, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem ukusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcioniše.

– Lubenica ima tri elementa ukusa, slatki, kiseli i gorki, a gorčina može da deluje na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu- objašnjava Staki.

summer-gd9571ef9c_1280.jpg

So aktivira pljuvačne žlezde čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri letnjim vrućinama.

Da li ste ikada primetili da vam telo više žudi za solju što se više znojite? To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsećajući vas da proverite svoje elektrolite. “Slana” sočna lubenica pomaže vam da napunite telo hranjivim materijama, obnovite elektrolite i održite telo hidratizovano sa svakim zalogajem,prenosi N1.

Foto: Pixabay