Showbiz

DOMINE – “U nevolji” (VIDEO)

261views

Predstavljamo novi singl kantautorskog dvojca “Domine” pod nazivom “U nevolji”. Ovo je četvrti po redu singl dvojca “Domine” za koji je predstavljen i videospot.

Poruka pjesme je, prema riječima dvojca, sadržana u činjenici da, koliko god zidova oko tebe bilo, moraš u sebi pronaći snagu da prevaziđeš trenutak slabosti, a potrebna je upornost, strpljivost i najviše od svega hrabrost da se sa problemom odmah suočiš jer je ipak na kraju dana svaki problem privremen. Autori teksta, muzike i aranžmana su Irnes Divjan i Ema Burnazović, dok je Irnes zaslužan za miks i mastering pjesme.

Lokacije na kojima je sniman spot su prostorije Srednje muzičke škole Sarajevo i Likovne akademije Univerziteta u Sarajevu. Dvojac posebnu zahvalnost ističe Vedranu Tomičiću (VEX Production) koji je zaslužan za izgled videospota.

 

Dvojac “Domine” komponuje autorske pjesme od 2020. godine, a do sada su u izdanju MP BHRT objavili singlove “Nema vremena”, “Neka nije ti svejedno” i “Osmijeh”. Aktivno nastupaju, a u novembru 2023. godine u Domu mladih bili su predgrupa popularnom sastavu “Valentino”.