Showbiz

Dragana slavila sa dvostrukim dobitnikom Gremija

921views

Folk zvijezda Dragana Mirković završila je spektakularnu turneju po Americi na kojoj je oborila sve rekorde posjećenosti sa preko 7000 gledalaca na 4 koncerta a ovaj nezapamćeni uspjeh proslavila je uz dvostrukog dobitnika najprestižnije muzičke nagrade Gremi Artura O Ferila.

Srpska superzvijezda odlučila je da posle posljednjeg koncerta proslavi sa članovima svog tima koje je izvela u jedan od najpoznatijih džez klubova na svetu, legendarni „Birdland“, u kome je slavni muzičar nastupao sa svojim „Afro latin džez orkestrom“. Dragana i prijatelji uživali su u muzici umjetnika koji je 2009. I 2015. osvojio najveće muzičko priznanje na svijetu. U pauzi, neki od članova tima su poželjeli da se fotografišu sa njim a kada je u neobaveznom razgovoru saznao da je u klubu i velika zvijezda sa Balkana, Arturo je prišao da se upoznaju i tom prilikom su se i slikali zajedno.

– Gospodin O Faril me je oduševio najpijre svojom muzikom a potom i svojom jednostavnošću i neposrednošću. Tokom nekoliko minuta koje smo proveli u razgovoru ni iz jednog njegovog gesta nije se mogao steći utisak da razgovaram sa jednom od najvećih džez muzičara 21. vijeka. Prilikom upoznavanja čestitala sam mu na sjajnom koncertu a on me je je upitao šta me dovodi u Njujork i kao divan džentlmen zahvalio se što smo došli na njegov nastup. Zaista me je impresionirao i to je bilo veče koje ću uvek pamtiti i najbolji način da proslavim završetak svoje turneje po Americi. Iskoristila bih priliku da se zahvalim publici koja se u tolikom broju odazvala na moje koncerte i obećam im da do našeg sljedećeg susreta neće proći više od decenije, kao što je to posljednji put bio slučaj – rekla je folk zvijezda koja poslije povratka u Evropu neće imati mnogo vremena za odmor jer je već 9. decembra očekuje još jedan muzički spektakl, ovoga puta u hali Dietikon u Cirihu.

Izvor: Grand online