Lifestyle

Francuskinje otkrile najveće tajne ljubavi i seksualnih vještina

1.3kviews

Pariz je nazvan najromantičnijim gradom na svijetu – ali ne bez razloga. Od Francuskinja možemo mnogo toga naučiti kada su u pitanju ljubav i seks.

Foto: Promo

 

Otkrivamo vam nekoliko malih tajni romantičnih i zanosnih Francuskinja:

1. Vrhunac nije najbitniji

U 2012. godini psihijatar i seksolog Philippe Brenot objavio je izvještaj “Les Femmes, Le Sexe Et L’amour” koji govori o seksualnosti Francuskinja. Zanimljivo je kako je 74 posto žena izjavilo da nema problema s izražavanjem strasti i sposobnosti uživanja seksa, a samo 16 posto je izjavilo da svaki put doživi vrhunac. Ovo istraživanje sugeriše da većina žena seks smatra uspješnim i zadovoljavajućim i kada nisu postigle vrhunac.

2. Seksualna aktivnost i u 50-im

Ako ćete da se ugledate na Francuskinje, dobro je da znate da je prema istraživanju iz 2008. godine 90 posto Francuskinja iznad 50. godine seksualno aktivno. Poređenja radi, 60 posto Amerikanki seksualno je aktivno nakon 50. godine. Istraživanja pokazuju da žene nakon pedesete uživaju u seksu kao 20-godišnjakinje.

3. Flert i zavođenje su stil života

U knjizi “La Seduction: How The French Play The Game of Life”, Elaine Sciolino objašnjava koliko su zavođenje i flert bitni. „Zavođenje je konverzacija. Konverzacija mirisa, konverzacija izgleda, konverzacija između dva diplomata. To je u osnovi uspostavljanje kontakta s osobom, shvatiti šta imate zajedničko i to podijelite.“

4. Više seksa i duže veze

Istraživanje iz 2001. koje su objavili John Gagnon i Alain Giami, porede seks i seksualnost u Francuskoj i SAD-u. Istraživanje je pokazalo da Francuzi imaju češće seksualne odnose i više ih je u dugoročnim monogamnim vezama.

5. Brak nije početak i kraj svega

Francuzi imaju puno više predbračnih zajednica i mnogo više parova koji žive zajedno nevjenčani. Francuzi u manjoj mjeri smatraju da je brak prirodan korak veze, za njih on nije nužan da dvoje ljudi žive zajedno.

6. Zadržavanje intime može biti seksi

U intervjuu za “Forbes” Elaine Sciolino se sjetila savjeta koji joj je dala pjevačica i glumica Arielle Dombasle: „Nikad ne hodaj gola pred partnerom”. Puno je toga u tajnovitosti, skrivanju i otkrivanju.

7. U redu je da napravite prvi korak

Prema istraživanju iz 2008. godine “Study on Sexuality in France”, Francuskinje su postale sve otvorenije u svojim seksualnim navikama. Stereotipi se mijenjaju i žene koje žele da iniciraju seks, to treba i da urade.