Nightlife

Gdje provesti NOVOGODIŠNJU NOĆ u Sarajevu!?

3.7kviews

Dok su oni dubljeg džepa već odavno rezervirali aranžmane za neku od egzotičnih destinacija i svjetskih metropola, većina građana naše zemlje novogodišnje praznike ipak će provesti u kućnoj atmosferi, uz odlazak na neki od gradskih dočeka na otvorenom.

Nova godina i praznici se bliže, a tako raste i entuzijazam i dobro raspoloženje Bosanaca i Hercegovaca. Sjetlucavi i šareni ukrasi, te raznovrsni novogodišnji detalji poput jelki, blještavih kugli, Djeda Mrazova, lampica u svim mogućim bojama već u novembru preplavili su tržne centre i prodavnice, podižući i podgrijavajući prazničnu atmosferu i duh naroda.

Dok su oni dubljeg džepa već odavno rezervirali aranžmane za neku od egzotičnih destinacija i svjetskih metropola, većina građana naše zemlje novogodišnje praznike ipak će provesti u kućnoj atmosferi, uz odlazak na neki od gradskih dočeka na otvorenom. Gradske vlasti ove godine potrudile su se obezbijediti koncerte nekih od najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača. Zvučna muzička imena uz novogodišnje aranžmane od pića i svečane večere pozivaju na doček u nekom od sarajevskih hotela i restorana, a, svakako da će te ponude nekima biti zanimljive.

Tradicionalno, Halid Bešlić najluđu noć dočekat će na Ilidži. Naime, naša legenda narodne muzike uz pratnju svog benda zabavljat će posjetioce hotela “Hills“, za što će gosti morati izdvojiti 160 KM, a u cijenu je uključena i večera. Na Ilidži, nekoliko stotina metara dalje, goste će zabavljati Haris Džinović. Zajedno sa njim u kongresnoj dvorani hotela “Terme“ posjetioce će zabavljati atraktivna Slađana Mandić. Za ovaj novogodišnji ugođaj zainteresirani gosti će morati platiti 180 KM u šta je uključena i prigodna večera. Također na Ilidži, u hotelu “Hollywood“ za Novu godinu nastupit će Faruk Duran, a all inclusive ulaznica košta 100 KM.

I Enes Begović nastavit će tradiciju i zabavljati goste hotela “Inn“. Za novogodišnju večeru i uživanje u nastupu ovog popularnog pjevača i njegovog benda posjetioci će morati izdvojiti 150 KM, a ista cijena novogodišnjeg dočeka je i u hotelu “Europa“, gdje će za dobru atmosferu biti zadužen Berin Buturović.

Sarajevski klub “Coloseum“ za najluđu noć organizira zanimljiv program. Garant dobre zabave je nastup Nene Murića, koji sa svojim bendom priprema specijalan repertoar uz dosta hitova narodne i zabavne muzike. Za ovo zadovoljstvo svi zainteresirani će izdvojiti 120 KM ukoliko žele mjesto u Areni, odnosno 80 KM ako će najluđu noć dočekati u Club-u. U cijenu su uključeni večera i piće dobrodošlice za sve goste.

Ugostiteljski objekti na olimpijskim planinama organizirali su različite sadržaje. Tako će u hotelu “Bjelašnica“ nastupati Kemal Hasić i Sejo Hodžić. Ulaznica na bazi švedskog stola košta 100 KM, a, kako su nam rekli u ovom hotelu, sve sobe za novogodišnje praznike su rezervirane.

Isti slučaj je i u hotelu “Lavina“ na Jahorini, gdje su nam rekli da su nekoliko dana prije i poslije Nove godine popunjeni svi smještajni kapaciteti hotela. U 2018. godinu goste ovog hotela uvest će momci iz “Balkan Beat banda“, a cijena ulaznice sa večerom je 140 KM.

Širom naše zemlje ugostitelji na različite načine pokušavaju privući goste za novogodišnji doček. Svakako je zanimljiva ponuda restorana “Istanbula“ u Devetku na magistralnom putu Tuzla – Doboj. Naime, oni uz ulaznicu od 60 KM nude neograničenu količinu jela i pića, a 30 KM košta samo ulaznica uz napomenu da posjetioci sa sobom mogu ponijeti svoje jelo i piće. Ko voli neka izvoli.