Horoskop

Godišnji horoskop za 2018.godinu

915views

Ovan

Sve rođene u ovom znaku očekuje jedan poprilično uzbudljiv i turbulentan period, barem na ljubavnom planu. Naime, zvezde predviđaju da će 2018. godina za Ovnove biti period pun avantura i različlitih mogućnosti. Ovo će posebno doći do izražaja u drugoj polovini godine, tačnije od avgusta, kada Jupiter ulazi u kuću ljubavi, a pogotovo od novembra kada je Venera u Škorpiji, što će doneti mnoge strastvene trenutke u vaše živote. Iako sve može početi kao letnja avantura, u 2018. godini biste na kraju mogli pronaći svoju pravu ljubav.

Što se karijere tiče, predstoji vam miran period, bez preteranih turbulencije. Na poslovnom planu ćete uspeti ostvariti dobru saradnju sa kolegama, a najbolje ćete se ispoljiti u timskom radu, što i nije sasvim tipično za Ovnove. U svakom slučaju, po pitanju finansija, predstojeća godina će za vas biti siguran i miran period. Pokušajte da uživate u tome i da sebe obradujete nekim sitnicama ili putovanjem, možda baš onim koji će se na kraju završiti strastvenom avanturom.

Na polju zdravlja, Ovnovima sledi relativno mirna godina, s obzirom da prestaje vladavina Urana, koji ih čini osetljivima, a nastupa vladavina Jupitera, zbog koje će biti otporni i dobrog zdravlja. Imaćete mnogo energije, koju bi trebalo da usmerite ka tome da što više vremena provodite boraveći u prirodi, što će vam izuzetno prijati. Vežbajte i bavite se sportom, ali se okrenite i meditaciji, koja će vas osloboditi stresa.

Zvezde savetuju da se prvih 8 meseci fokusirate na stvari koje se tiču vas i vaše porodice, dok je drugi deo godine pogodniji za interakciju.

 

Bik

Rođeni u znaku Bika imaće zanimljivu godinu, koja će biti puna različitih mogućnosti kada je upoznavanje novih ljudi u pitanju, a pogotovo na ljubavnom planu – biće sva u znaku emocija i njihovih ispoljavanja. Posebno obratite pažnju na oktobar i novembar, kada Venera ulazi u retrogradnu Škorpiju, što znači da će to bit idealan period za upoznavanje onog pravog. Mogući su i karmički susreti. Takođe, možete biti skloni i nostalgiji.U svakom lsučaju, nemojte ustupati pred onim što vam Zvezde donose, već se slobodno prepustite osećanjima, jer sreća je na polju ljubavi na vašoj strani.

U finansijkom smislu, 2018. godina za vas može biti veoma prosperitetna  – sve što je potrebno jeste da se fokusirate na posao i ciljeve, kao i da verujete svojoj intuiciji, i rezultati neće izostati. Dakle, kao što vidite ključna reč je da verujete svom osećaju, i kada su poslovi u pitanju.

2018. godina će za sve Bikove biti pravo vreme da prestanu sa nezdravim životnim navikama, i da se okrenu sportu i fizičkoj aktivnosti. Krajem prve polovine godine ipak će doći do znatnog pada energije, tako da bi bilo dobro da u tom periodu pripazite na zdravlje. Tada pokušajte da se izolujete od svih negativnih uticaja i svega što bi moglo da prouzrokuje osećaj nezadovoljstva.

Prva polovina godina će biti naročito pogodna za putovanja i za porodična okupljanja.

 

Blizanci

Za sve rođene u znaku Blizanaca predstojeća godina će biti domanantno u znaku zaljubljivanja, i to ne bilo kakvog već onog sudbinskog. Vrlo je verovatno da će to biti neko ko je već u vašem okruženju, i za koga niste ni primetili da gaji osećanja prema vama. U svakom slučaju, učiniće da se osećate veoma posebno. Retrogradna Venerakoja će dominirati tokom 2018, učiniće ovu godinu idealnom za ostvarivanje stabilne ljubavne veze. Osoba kojoj se dopadate će vam se udvarati na različite načine, zbog čega ćete se osećati vrlo poželjnim i atraktivnim. Ipak, nemojte se uobraziti, jer biste tako na kraju vi mogli biti na gubitku kada je zaljubljivanje u pitanju.

Saturn obećava napredak i na finansijkom planu, ali vam isto tako predstoji i naporan period na poslu, moraćete dati i više od svog maksimuma kako biste postigli željene rezultate na polju karijere. U ppojedinim trenucima će vam biti jako teško da psotignete sve što se od vas traži, ali imajte na umu da će se trud na kraju isplatiti.

Zdravlje bi trebalo da vas služi dobro tokom većine godine, što je izuzetno važno kako biste imali dovoljno snage i enegrije da se fokusirate na posao i karijeru, jer kao što smo malopre napomenuli, na ovom polju vam sleduje iscrpljujući period. Sredinom 2018. je moguće da ćete se osećati iscrpljeno i tada je posebno važno da se okrenete sportu kako biste prepbrodili ovu krizu.

Krajem godine vas očekuje uzbudljiv period što se putovanja tiče.

 

Rak

Rakovima tokom 2018. godine zvezde predviđaju moguće emotivne krize, pogotovo tokom jesenjeg perioda kada je za one koji su u ozbiljnoj vezi ili braku moguć ozbiljan konflikt sa partnerom. Ipak, po svemu sudeći, u većini slučajeva sledi i izmirenje, samo je bitno da se oboje fokusirate na vaš odnos. U slučaju da se osetite suviše usamljeno u ljubavnom odnosu, važno je da razgovarate o tome sa partnerom, a nikako da se povlačite u svoju ljušturu. Na kraju ćete se možda i vi iznenaditi kada čujete drugu stranu kako se oseća, i bez obzira kakav na kraju bio ishod vaše veze ili braka, sledeća godina je vreme za iskrenost. Jedino tako na kraju zaista možete biti srećni.

Za razliku od ljubavi, na poslovnom planu će vam situacija biti znatno povoljnija, tačnije 2018. je posebno važna za vašu karijeru i donosi različite mogućnosti napredovanja. S obzirom da će biti izražen uticaj Plutona, predstojeća godina je definitivno savršeno pogodan period da ostvarite svoje ambicije. Takođe, ukoliko ste razmišljali o nekim ulaganjima, zvezde kažu da će 2018. biti idealna za takve poteze i rizike.

Svima rođenima u znaku Raka opšta preporuka je da se tokom 2018. hrane zdravo i da uopšte budu fokusirani na zdrav životni stil kako bi prevazišli emotivne krize sa kojima će se suočavati.

Ovaj deo sa finansijama i ulaganjima posebno se odnosi na period nakon avgusta.

 

Lav

Lavovima se smeši ljubavna romansa, i to sa nekim iz njihove prošlosti. Tačnije, oktobar i novembar tokom vladavine retrogradne Venere mogu biti presudni za njihovu dalju sudbinu. Uglavnom, očekujte da će 2018, što se ljubavi tiče, biti poprilično uzbudljiva godina, puna iznenađenja. Vama će to, naravno ogrovarati, jer će takva dešavanja probuditi vašu ekscentričnu prirodu, pa ćete uživati svaki put kada se nađete u centru pažnje vaše okoline. Ipak, ne dozvolite da od zagledanosti u sebe ne primetite i nekog sa kim ćete imati možda i sudbonosni susret.

Vrlo je moguće da će i na planu karijere doći do bitnih zaokreta, tačnije do promene posla ili do uspostavljanja novih partnerstava, ukoliko imate svoj biznis. U svakom slučaju, ove promene će definitivno biti dobre za vašu karijeru i budućnost. Budite hrabri i upustite se u nove poslove avanture, i nemojte da vas plaše nagle promene.

Vaše fizičko zdravlje će tokom iduće godine biti generalno dobro, mada su mogući periodi kada ćete se osećati posebno iscrpljeno i slabo. Tada nikako ne bi trebalo da se forsirate nekim dodatnim fizičkim naporima, kako biste svima oko sebe dokazali da ste “lav” i da sve možete da izdržite na nogama. Umesto toga, zastanite malo, uhvatite dovoljno daha, i odmorite, jer vaša impulsivnost u ovom slučaju može dosta da vam naškodi.

Bitna napomena – tokom avgusta, kada je Jupiter u znaku Lava, suzdžite se od naglih i krupnih odluka.

 

Djevica 

Osobe u znaku Device konačno će tokom predstojeće godine sresti osobu koja deli njihove vrednosti, navike i poglede na život. Takođe, vrlo je moguće da to uopšte ne bude neko nov u njihovom životu, već da se romantične emocije probude u odnosu sa prijateljem, koji onda može poprimiti sasvim drugačiji oblik, i naposletku se pretvoriti i u ozbiljnu vezu, pa i okončati brakom. U svakom slučaju, razgovarajte o svojim osećanjima, i nemojte ih sputavati koliko god da vas iznenade. Nemojte misliti da u tome ima išta pogrešno i zapamtite da se neke stvari dešavaju sa razlogom.

Posao, posao i samo posao – to je reč koja će biti ključna što se vaše karijere tiče. Pomirite se sa tim da ćete raditi mnogo, a kao rezlutat tog rada moguće je da će vam biti ponuđena liderska pozicija, što obavezno treba i da prihvatite. Nipošto ne treba da se plašite takvog izazova, a kamoli da ga propustite, jer su slabe šanse da će se takva prilika ukazati i po drugi put. Samo zapamtite da vam takva pozicija nije ponuđena bez razloga, već zbog vašeg truda  zalaganja, kao i da ste vi u potpunosti sposobni da svojim daljim radom opravdate to poverenje.

Po pitanju zdravlja, za Device će biti važnije nego ikad pre da zadrže balans, pogotovo počevši od marta 2018, kada postoji mogućnost da potpuno klonu fizički. Niti treba da se izlažu preteranim naporima, nit da previše odmaraju, već da u svemu što rade budu umerene. Veoma je važno da sačuvaju optimizam i da se dobro osećaju, kako bi mogle da podnesu sve napore koje će imati na poslovnom planu

U svakom slučaju, 2018. će za vas biti naporan, ali povoljan period.

 

Vaga

Na poslovnom planu ćete uploviti u mirnu luku, nećete se sretati sa nekim posebnim izazovima na svom radnom mestu, niti će doći do značajnijeg pomaka u vašoj karijeri. Sve u svemu, i bolje tako, s obzirom da postoji velika mogućnost da vam ljubavni život postane turbulentan. Iskoristite višak slobodnog vremena da se posvetite sebi i stvarima koje ste zanemarili, bavite se nekih hobijem koji vas je uvek privlačio.

Što se zdravlja tiče, vrlo je moguće da ćete u određenim periodima biti nostalgični i depresivni, pogotovo u momentima kada nećete umeti sami sebi da objasnite svoja osećanja, što može da se odrazi i na vaše fizičko zdravlje. Ovo posebno važi za prvo tromesečje 2018, a posle toga bi trebalo da se osećate boljei psihički i fizički. Preporuka svim Vagama je da tokom iduće godine praktikuju što više umerenih aktivnosti poput dugih šetnji ili lagane vožnje biciklom.

Pojava nekog novog u vašem životu je najverovatnija sredinom avgusta 2018.

 

 

Škorpija

S obzirom da su Škorpije jako senzualne i strastvene, predstojeća godina će samo pojačati tu stranu njihove ličnosti. Do izražaja će, kao nikad pre, doći vaša seksualnost, koju ne treba da sputavate. Ipak, to ne znači da neće doći i do dubljih romantičnih osećanja i stupanja u ozbiljniju vezu, ali ono što je sigurno jeste da će njen početak biti sav u znaku neobuzadnih strasti. Ipak, nemojte dozvoliti da one potpuno prevladaju vaš racio, kako biste znali da li se stvari zaista razvijaju u smeru koji vi želite, i kako se kasnije ne biste kajali zbog nekih nepromišljenosti.

I na poslovnom planu ćete biti u znaku energije koja će osvajati sve oko vas. 2018. je idealna za saradnju sa značajnim partnerima i ljudima na visokom položaju, kao i za ostvarenje vašim poslovnih ambicija. Ovde je posebno važno da obuzdate svoje strasti – ne da ih potisnite, jer su one te koje vam daju snagu i energiju, već da ih jednostavno držite pod kontrolom.

Škorpije će generalno biti dobrog zdravlja u 2018, ali kako godina bude odmicala trebalo bi da pripazite kako se ne biste suviše energetski potrošili – i emotivno, što je za ovaj znak vrlo tipično jer Škorpije najčešće sagorevaju od svojih emocija, ali i psihofizički, ukoliko previše budete očekivali od svojih poslovnih ambicija. Koliko god vam to bilo teško, bilo bi dobro da zaustavite loptu u trenucima kada osećate prevelik pritisak, bilo na prtivatnom planu, ili u vezi sa karijerom.

Sve ovo će posebno doći do izražaja tokom prvih sedam meseci, koji će biti u znaku Jupitera.

 

 

Strelac

Sledi godina u kojoj će Saturn umešati prste u vaš ljubavni život – i znajte da je ona jedna od idealnijih za vaš znak kad je ostvarivanje ozbiljne ljubavne veze u pitanju. Ukoliko imate neku veliku ljubav iz prošlosti o kojoj još uvek mislite, 2018. je pogodna godina da obnovite kontakt, i možda probudite stare emocije. Potrebno je samo da budete hrabri i da se usudite da preuzmete inicijativu. Šta je najgore što može da vam se desi, zar ne?

Što se karijere tiče, nastavite u istom tempu. Bez preterane žurbe, ali i bez da se opustite, nastavite da težite ostvarenju svojih ciljeva. Iako ova godina neće biti presudna za vaše poslovne ambicije, ipak će vam ići na ruku.

Zdravlje Strelca bi sledeće godine moglo da budu narušeno usled prevelikih očekivanja koji će pojedini ljudi iz bliskog okruženja imati od osoba rođenih u ovom znaku. Umesto da pokušavate da zadovoljite svačije želje, okrenite se sebi i pokušajte sebi da ugodite. Kako zvezde otkrivaju, posebno će vam prijati da idete na kulturne manifestacije, u biokop, pozorište, ili da otputujete u neki evropski grad u manjem društvu. Možda baš sa nekim iz vaše prošlosti sa kim ćete ponovo ostvariti ljubavnu vezu. Iako ovakav vaš postupak možda naiđe na osudu drugih, nemojte se obazirati, već verujte svom unutrašnjem osećaju.

Ono što treba da bude vaš adut u 2018. godini jeste sposobnost uspostavljanja komunikacije sa drugim i vaš naglašen društveni duh.

 

Jarac

Jarčevi će u predstojećoj godini biti optimistični, puni samopouzdanja, ali takođe će imati i veliku podršku sebi bliskih ljudi, pogotovo ljubavnih partnera, što će im pomoći da ostvare sve što zamisle. Za one koji su slobodni, u prvih osam meseci je vrlo moguće da će upoznati nekog u kog će se zaljubiti i sa kim će moći ostvariti ozbiljnu ljubavnu vezu.

Kada su finansije u pitanju, donosićete bitne odluke, ali ne sami, već ćete u to morati uključiti i ljude oko sebe, bilo da se radi o privatnom ili poslovnom planu. Ne pokušavajte to da izbegnete, inače u suprotnom nećete biti zadovoljni ishodom.

I na polju zdravlja ćete biti prepuni energije, koja bi tokom cele godine trebalo da ostane na visokom nivou. To će vam pomoći da se uhvatite u koštac sa svim izazovima, pogotovo onim poslovim malopre pomenutim. Ono što se preporučuje Jarčevima po pitanju ishrane, jeste da praktikuju detoks program, i da isključe iz ishrane nezdrave ugljene hidrate i masti, kako bi performirali što bolje na svim poljima. Sve u svemu, Jarčevima se smeši godina koja će u svim segmentima njima ići na ruku.

Jupiter koji će biti dominantan dodatno će pospešiti zbivanja na planu ljubavi.

 

Vodolija

Vodolije, sa svojom nestalnom prirodom, konačno će moći biti iskrene po pitanju svojim emocija i shvatanja ljubavnih odnosa. Štaviše, vrlo je moguće da će u 2018. sresti nekog ko deli njihove poglede na život i sa kim će konačno moći biti svoji, odnosno nekog ko neće sputavati njihov slobodarski duh. Bitno je samo da se ne plaše da glasni i iskreno kažu šta osećaju.

Što se finansija tiče, sledi miran period, a zvezde vam poručuju da budete umereni – ne treba preterano da se suzdržavate ali nikako ni da se razmećete novcem i da se upuštate u veće finansijske izdatke. Mirna luka na polju posla i karijere je nešto što treba da prihvatite kao prednost, jer ćete konačno imati vremena da se posvetite svojim osećanjima i unutrašnjem biću.

Vodolije će, po pitanju zdravlja, morati da se pridržavaju dijetalne ishrane i zdravih životnih navika, pogotovo zato što bi tokom 2018. mogli imati ozbiljnijih problema sa sistemom za varenje. Dakle, zaboravite na slatkiše i nezdrave masti, angažujte se fizički, pokušajte da planinarite ili da se bavite nekom drugom sličnomaktivnošću, koja će ne samo unaprediti vaše fizičko zdravlje, već će vas učiniti i mentalno stabilnijima.

Mesec koji će biti posebno pogodan za ljubavni susret sa osobom koja odgovara vašem senzibilitetu je avgust.

 

Ribe

2018. će biti veoma posebna godina za vas, jer su velike šanse da ćete baš u njoj doživeti ljubav na najistinskiji i najdublji način, tj. da ćete se sa osobom koja će ušetati u vaš život sasvim iznenada uspostaviti odnos koji defintivno ima perspektivu da se okonča i brakom. Snaga vaših emocija bi mogla biti skoro pa platonska, što nikako ne znači da će izostati i fizička privlačnost. Sve što je potrebno jeste da dozvolite svojoj senzitivnosti da prepozna tu osobu. U tom prepoznavanju nemojte zanemariti sve one sitne znake neverbalne komunikacije koje će vam dolaziti sa druge strane. Nema sumnje da ćete ih vi prepoznati, a onda definitivno i uzvratiti.

Obratite pažnju na to šta vam je potrebno da biste se osećali sigurnim, pa u skadu sa tim i postupajte na poslovnom i finasijksom planu. Preuzimanje rizika ne bi trebalo da vam bude opcija. Naime, ono što će vam posebno prijati u periodu tokom 2018. godine jeste da se držite dobro isprobanih šema i poslovnih odnosa, tako da nemojte eksperimentisati sa traženjem novog posla.

Što se zdravlja tiče, nemojte sebe preterano iscrpljivati ni mentalnim ni fizičkim naporima, čuvajte energiju i praktikujte zdrav životni stil. Krajem godine biste mogli imati problema sa imunitetom, pa dodatno povedite računa da unosite vitamine i da dovoljno odmarajte.

Prvih 7 meseci će biti pod vladavinom Jupitera, što bi trebalo da utiče na vašu kreativnost i visprenost, koja će u tom periodu doći do izražaja na vašem poslovnom planu.

Izvor: mogujatosama.rs