Lifestyle

Što je “primer” i kako se koristi?

983views
advertising banner

Primer ili baza za make-up koristi se kako bismo pripremili kožu lica za nanošenje tekuće podloge. Baza će poravnati i zagladiti teksturu vaše kože te omogućiti da šminka što bolje „sjedne“ i da što dulje traje. Jednako kao baza za sjenilo ili baza za ruž

Kada nanesete bazu na lice koža će vam biti savršeno nježna i glatka, sitne linije i otvorene porice će biti nevidljive. Na takvu kožu tekuća podloga prijanja savršeno i izgleda besprijekorno. Upravo zbog toga primer je sve više u upotrebi – dok su ga ranije najčešće koristili profesionalni make-up artisti, danas ga mnogo žena koristi samostalno prilikom rituala šminkanja.

Kako koristiti primer ili bazu za make up?

Najprije svakako nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite. Stavljanje bilo kakve šminke, pa tako i primera, na suhu kožu bez kreme obično dovodi do problema kasnije tijekom dana. Odaberite laganu hidratantnu kremu jer teške kreme imaju tendenciju da  primer „sklizne“ s vaše kože.

Kod nanošenja primera vrijedi pravilo manje je više. Naime, za cijelo lice je obično dovoljan jedan stisak pumpice ili ako je primer pakiran u tubici, istisnite vrlo malo na prste te lagano i ravnomjerno nanesite na cijelo lice.  Pričekajte 30-ak sekundi da se posuši prije nego nanesete svoj tekući puder i korektor. Bazu za make-up, naravno, ne morate koristiti svakodnevno, koristite je kada želite izgledati savršeno. Svakodnevno je koristite ako imate izražena područja neravne teksture na licu.

primeri, baza za make up

Moje preporuke:

Shiseido Refining Make-up Primer – briše  nesavršenosti na koži, puni fine linije, suzbija  crvenilo i neravnomjernosti te čini kožu nježnom i glatkom.

Chanel Base lumiere (Illuminating Make-up Base) – ova fina make-up baza bez ulja izjednačava i posvjetljuje ten te na taj način čini kožu lica svježijom. Hidratantna gel formula smanjuje pojavu nepravilnosti i čini kožu glatkom.

Make Up Factory Make- up Base – transparentni gel u sekundi daje koži ujednačen ten te pomaže da kompletan make up traje dulje.

Illamasqua Matt Primer – izvanredan primer koji stvara besprijekornu bazu protiv sjaja. Koristite kao bazu ili samostalno, može se koristiti kao baza za oči i usne. Ova profesionalna tekstura je s UVA i UVB zaštitom.

www.irenamakeupartist.com

Izvor:femina.hr