Lifestyle

Isprobajte ovu masku za sjajnu i jaku kosu!

893views

Da li ste znali da je maska za kosu sa običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo učinkovito sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenijom kosom?

Primjenom ovakve maske ne samo da ćete poboljšati kvalitet kose već će taj efekat i trajati! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi i peruti, piše zenasamja.me.

Maska od kvasca protiv opadanja kose, kao i za jačanje tanke i slabe kose

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašičicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suvi: 1 kesica suvog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).

Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

Umotati najlonskom vrećicom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Ako curi, probajte sljedeći put da stavite manje mlijeka.Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.

Poslije oprati šamponom, ako koristite na suvu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama.

Miris koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Izvor: hayat.ba