Paparazzo

Kako su Šaban Šaulić i čuveni fotograf promijenili tok karijere Vesne Zmijanac?

322views

Za Zorana Kuzmanovića Munju kažu da je nevidljivi svjedok mnogih estradnih dešavanja, kao i da je mnogim pjevačima pomogao da postanu zvijezde. To je bio slučaj i sa Vesnom Zmijanac kojoj je upravo čuveni estradni fotograf, zajedno sa Šabanom Šaulićem pomogao da stekne popularnost.

Osamdesetih godina prošlog vijeka pravio je za to vrijeme, provokativne fotografije najpopularnijih dama sa etrade, a nijedna nikada nije prešla granicu dobrog ukusa.

Munja je bio čovjek kome su žene vjerovale iz mora tih fotografija izdvajaju se one napravljenje sa Vesnom Zmijanac i Biljom Jevtić.

saban i vesna

Ja sam prvo njima pokušao da objasnim da će te fotografije da gleda cijela bivša Juga. Govorio sam im da moraju malo da se razgolite, a ima jedna anegdota kada smo Šaban, Zmija i ja bili u kafani na Ibarskoj magistrali. Vesna je tamo pjevala 1981. godine i Šaban i ja otišli jedno veče da je slušamo, imala je tada neku pjesmu “Tarabica“, “Livadica“ ne sjećam se kako se tačno zvala i nije znala kako da je ispromoviše. I Šaban je malo popio i kaže joj „Slušaj, uzmi nek’ te Munja malo islika, da budeš u svim novinama, nek’ vide tvoje zmijsko tjelo, pa ćeš lako ti poslije pokazati da si i dobra pjevačica“. I tako je i biloZa nepune dvije nedjelje sve jugoslovenske ilostrovane i TV novine su objavile taj Vesnin serijal fotografijaPoslije toga se vinula u nebo i već krajem osamdesetih je bila pjevačica godine i imala zlatne albume– ispričao je Munja za Grand i dodao da je prijatelj sa Vesnom i dan danas.

-Kad je pisala svoju knjigu, ja sam joj pomogao sa nekim svojim fotografijama. Skoro sam u svojoj arhivi našao njene intervjue koje je dala novinarki Zorici Konić i meni. Sjećam se da smo tada tri sata sjedili i pričali- dodao je Munja.

zorica brunclik

Od „Korni“ grupe, pa do danas Munja je fotografisao sve pripadnike naše estrade, od pjevača, glumaca, sportista do voditelja. Bio je prvi koji je naše pjevačice fotografisao za omote ploča osamdesetih godina u slobodnijim izdanjima, što ga je činilo umjetikom koji je uvijek išao ispred svog vremena.

Munja je svjedok historije estradne scene bivše Jugoslavije a bio je i ostao veliki prijatelj pjevača, posebno uvek ističe njegova druženja sa Šabanom Šaulićem, Tomom Zdravkovićem, dok od pjevača mlađe generacije izdvaja Sašu Matića.

 

Foto: Z.K.Munja/F.P,
Autor: I. A./Grand.online