Relationship difficulties
Lifestyle

Kako znati kada je pravi trenutak za novu vezu?

964views

Mnogi ljudi vjeruju da će ih nova veza spasiti od posljedica bolnog prekida i samoće, međutim stručnjaci smatraju da upravo tada ne treba ulaziti u nove odnose nego da treba pustiti da prođe vrijeme prije novog odnosa.
Bright Side prenosi nekoliko znakova koji pokazuju da ste spremni da započnete novi odnos.

 

Vaša prošlost ne izaziva negativne i bolne emocije

Strahovi, nervoza i osjećaji koji su mjesecima čučali unutar vas su nestali. Pomirili ste se i raskrstili sami sa sobom sve što vam se desilo i svi negativni osjećaji prema bivšem partneru ne postoje. Sve ovo ukazuje da ste nastavili dalje i prestali vrtiti u glavi sve emocije i dešavanja iz prošlosti.

 

Nemate strah od samoće

Kada prestanete biti tužni jer nemate nikoga pored sebe i kada počnete uživati u vlastitom društvu, znat ćete da ste spremni za novi odnos. Čim prestanete sjediti kući i čekati ljubav, te provjeravati telefon svakih nekoliko sekundi počet ćete koristiti svoje vrijeme za pronalazak stvari koje su vam zaista interesantne.

 

Poredali ste interesovanja i imate krug bliskih prijatelja

Svi koji provedu malo više vremena u vezi počinju dijeliti interese sa svojim partnerom, te nakon prekida ta interesovanja ostaju sa nama. Pojedinci nakon nekog vremena shvataju da te aktivnosti i nisu nešto što ih ispunjava, te da troše vrijeme na nešto što im se ne sviđa.

Počinjete raditi ono što zaista volite te se okružujete samo ljudima koji vam potpuno odgovaraju. Za novu vezu ćete biti spremni onda kada ne budete potpuno fokusirani na jednu osobu i dijeljenje interesa sa njom.

 

Ne paničite kada vidite parove

Možete gledati ljubavne filmove bez plakanja i bez problema možete otići na vjenčanje vaših prijatelja. Niste ljubomorni na tuđe veze i znate da i vas čeka ljubav.

 

Spremni ste za izlaske

Činjenica da ćete imati priliku upoznati nekog novog i iznova učiti o njegovim navikama, vrlinama i manama vas više ne zastrašuje nego privlači. Ovo se dešava onda kada od prekida prođe dovoljno vremena, kada odmorite i psihički se spremite za nove izazove.

 

Znate reći NE

Nakon što ste proveli dosta vremena sami, naučili ste stavljati granice i standarde kojih se vaš potencijalni partner treba pridržavati. Ukoliko on ne poštuje vaša pravila, vrlo lako se znate izmaći i nastaviti dalje sami.
Izvor: Klix.ba