Prirodno je da želite dodir i drugu osobu u zagrljaju i osećaj zadovoljstva kad se spojite. U momentu kad se ukaže prilika znate da ćete se prepustiti. Bićete opušteni, nasmejani i srećni što živite trenutak koji ste dugo čekali. I ništa nije lepše od perioda upoznavanja, istraživanja i zbližavanja pre “akcije”. Zenice se šire kao i usne u osmeh. Ruka u ruci ili njegova na kolenu ako ste od početka slobodni i verujete mu.

Na prvom sastanku tražite jedno drugom mane dok razgovarate o ko zna čemu. Kad ste završili skeniranje primećujete koliko prija njegovo društvo i da se osećate istovremeno spokojno i poletno.  U miru ste sa sobom jer vam se sviđa osoba pored vas, ali hvata vas neizdrž jer znate da može biti intenzivnije osećanje sreće.

Prijatno je. Isijavate. Želja raste. Ako se ne prepustite odmah, nešto šapuće iznutra da ćete žaliti celog života. Šta ako mu se nešto dogodi, otputuje ili dobije koronu?

I upravo na takve misli kao i onu čuvenu “sad i ovde” se okliznete i završite u krevetu sa njim. U glavi  odjekuju glasovi: “Šta te briga, uživaj. Život je jedan”. I sve bi bilo u najboljem redu da ste zaista htele samo seks i da ste pre sastanka raščistile u glavi da to možete da podnesete.

Možda jeste pokušale da napravite kompromis sa sobom ali je nada počela da se probija i da raste. Njena veličina nije mogla da stane u sobu posle fantastičnog plesa u tami sa velikim O. Toliko je bilo lepo da želite da budete sa njim svaki dan. U zanosu ste i maštate o vezi.

Ništa drugo vas nije ni zanimalo, da se ne lažemo.

fotografije: Unsplash

To što ste mislile da je za vezu važno kako funkcionišete u krevetu nije pogrešno ali nije presudno. Kad skinete odeću pred potpunim strancem i naga tela postanu jedno, po definiciji to jeste intiman čin ali je čista formalnost. Način na koji ste pokazali da se osećate dobro u sopstvenoj koži i da ste zavoleli svoje telo dovoljno je da osoba sa kojom ste goli podjednako uživa u njegovoj lepoti. Vaše spoljašnjosti nisu ono što ste vi. Bogatstvo uma i duha prevazilazi privlačnost fizičkog izgleda. Ukoliko vaš unutrašnji svet nije nalik osobi sa kojom ste ispreplitani nogama i rukama, sve je uzalud. Potrebno je mnogo više od nekoliko dana da spoznate jedno drugo. Zidine bliskosti koje ste izgradili za jednu noć mogu da se sruše već idućeg dana kad objekat lepote više nije pred vašim očima.

Ukoliko ne možete sebe da sprečite da spavate sa nekim pre nego što ga upoznate, nauka može!

Hormon koji se oslobađa tokom seksa kod žena zove se oksitocin poznatiji kao “hormon ljubavi” koji je ključ za povezivanje i sticanje poverenja. Žene prirodno proizvode više ovog hormona što znači da posle svakog seksa rizikuju da se zaljube. Telo ne razlikuje da li je osoba sa kojom ste samo slučajni prolaznik, neko kog ste nedavno upoznali ili kandidat za brak – oksitocin se oslobađa u bilo kom slučaju. On je i jedan od razloga što se posle seksa osećate jadno jer se stvari ne odvijaju onako kako ste zamislile.

Sa druge strane muškarci posle seksa osećaju samo navalu neverovatnog zadovoljstva. Glavni hormon koji se oslobađa kod njih je dopamin, hormon zadovoljstva i želje. Upravo zbog njega postaju zavisni i stalno traže novi “plen”. Kad je zadovoljio svoju potrebu, muškarac se prirodno vraća sebi i svojim interesovanjima, dok žena njega ne može da izbaci iz glave.

Opsesija raste i počinjete da šaljete poruke i da ga zovete u nadi da ćete se što pre videti. Međutim, ako pre prvog seksa niste imale vremena da saznate u kom pravcu će se razvijati vaš odnos, sve je uzalud.

Ukoliko ni nauka ne pomaže da svesno prihvatite da će posle seksa najverovatnije nestati ili ostati u vašem životu samo zbog njega, onda bi mogla emotivna praznina koju osećate. Bez obzira da li se predstavio kao neko ko ima sve manire jednog džentlmena, u čijem su istorijatu samo veze ne i kombinacije i kome je cilj da pronađe devojku, seks neće pomoći da budete zajedno.

Ukoliko ne želite da upadnete u vrtlog povređenosti i osećaja “manje vrednosti” OVAJ SAVET može da pomogne.

Muškarac može da želi vezu, porodicu i brak ali vi ne znate da li ima kapacitete za sve to dok ga ne upoznate. Njegove reči u „chatu“ od pre mesec ili dva potpuno su beznačajne u odnosu na postupke koji govore suprotno. Ostvario je ono što je imao na umu i povukao se.

Ostajete sami u svojoj borbi iz koje treba da izađete dostojanstveno kao pobednik. Teškog srca odaćete mu priznanje iskusnog zavodnika i nastavićete dalje, nadam se, mnogo mudriji.

Izvor: A. Bakić  https://vedrioblaci.com/