Showbiz

Memnun Muzaferija prvom pjesmom spojio Sarajevo, Zagreb i Beograd

240views

Visočanina Memnuna Muzaferija pamtimo kao pobjednika devete sezone popularnog muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti”. Ovaj odlični pjevač sve vrijeme ovog muzičkog takmičenja bio je jedan od glavnih favorita i na kraju mu je zasluženo pripalo i prvo mjesto. Memnun Muzaferija je sada objavio svoju prvu pjesmu pod nazivom „Sarajevo, Zagreb, Beograd”.

Pjesma „Sarajevo, Zagreb, Beograd” je projekat koji je duže vrijeme “čekao u ladici” i veliko mi je zadovoljstvo što  će konačno ugledati svjetlo dana pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production. – izjavio je Memnun Muzaferija.

Tekst, muziku i aranžman za pjesmu „Sarajevo, Zagreb, Beograd” je radio Gordan Dizdarević, a za vizaulni identite pjesme je zaslužan Babuka Photo & Video.

Želio bih publici skrenuti pažnju na kofer koji se nalazi u videospotu. Oni koji su pratili moj put kroz muzičko takmičenje znaju da je kofer ostao mnogo zapažen u jednom od mojih nastupa na showu ZMBT 9. Zbog toga sam odlučio da nastavi svoj put sa mnom kroz karijeru. Ipak je to kofer u kojem nosim nebrojeno mnogo uspomena iz showa i radujem se novima koje ću staviti u ovaj kofer. – dodao je Memnun Muzaferija.

Iako se radi o prvom značajnijem projektu Memnuna Muzaferija, on je veoma ozbiljno shvatio svoj prvi zadatak te je uradio pjesmu sa snažnom porukom.

U pjesmu su povezani Sarajevo, Zagreb i Beograd što je svojevrsna simbolika da moramo biti jedno kad su u pitanju sreća, tuga, bol i jad. U svemu aktuelnom danas, lijepom i onom manje lijepom, samo nam jedinstvo, međusobno poštovanje i sloga može donijeti napredak u svakom smjeru. – izjavio je Memnun Muzaferija.

Poslušajte pjesmu Sarajevo, Zagreb, Beograd!