Nightlife

Mostarci će nakon decenije organizovati javni doček Nove godine

1.5kviews

Po prvi put nakon deset godina Gradska uprava Mostar odlučila je izdvojiti iz proračuna 80.000 marka, kako bi se konačno organizirao javni doček Nove godine i u gradu na Neretvi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon desetogodišnjeg izostanka javne novogodišnje zabave u Mostaru će se program dočeka Nove 2018. godine održati u dvodnevnom aranžmanu za sve generacije na platou uz gradsko šetalište i donijeti pravi blagdansku ugođaj, ne samo građanima Mostara nego i turistima i svima koji odluče najluđu noć dočekati u gradu na Neretvi uz Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Maler Ego i niz drugih izvođača koji će prirediti spektakl.

Iz Odjela društvene djelatnosti Grada Mostar Sanela Ćorić je kazala kako je inicijativa ovogodišnje proslave u Mostaru došla iz Foruma mostarskih kreativaca, što je gradonačelnik Ljubo Bešlić rado prihvatio.

„Prema idejama forum, okupili smo mostarsku ekipu i sigurna sam da će ovo biti jedna lijepa mostarska priča“, kazala je Ćorić navodeći kako je za javni doček Nove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 80.000 maraka, čime će se prirediti program za dva dana.

Član organizacijskog odbora i producent Mili Tiro ističe kako je dvodnevni program za doček Nove godine vrlo interesantan i vjeruje da će okupiti sve generacije, ne samo iz Mostara nego i drugih gradova.

– Program će započeti 30.12. sa zabavom i mladim bendovima već od 11.30 sati – , kaže Tiro, a nastupit će bendovi Teo Kevo, Floridus, Smooth Groove, Blues Caravan i Malter Ego do kasno u noć.

Zadnjeg dana u 2017. godini održat će se dječja Nova godina za koju je pripremljen poseban program u razdoblju od 12 do 14 sati.

– Večernji program, odnosno sami doček Nove godine počet će u 20 sati uz nastup Mostar Rock School blues bend, grupa koja se proslavila kao mladi bend, a nakon njih Zoster koji se unatoč mnogobrojnim pozivima za najluđu noć u godini odlučio svirati u rodnom Mostaru, te Mostar Sevdah Reunion koji slovi za jednu od najpoznatijih grupa u BiH, a nakon ponoći nastupit će grupa Sinergija – , pojasnio je Tiro.

Uz sve to bit će upriličeni sadržaji koji će se uklopiti s otvaranjem Adventa donoseći jedan dio zimskog grada.

– Nadamo se da ćemo napraviti jedno uporište i mjesto na koje će svako moći doći i lijepi se osjećati – , poručuju organizatori. 
Izvor: hayat.ba