Lifestyle

Nagrada za Srpsku nedjelju mode u Sarajevu

823views

Na drugom međunarodnom “Sarajevo Fashion Film Festivalu”, koji se organizuje u saradnji sa Holivudom, Londonom, Madridom, Berlinom i Istanbulom, Serbia Fashion Week nagrađen je za internacionalni uticaj u modi.

U svečanoj kongresnoj sali sarajevskog hotela predsjednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat primila je ovu laskavu nagradu.

“Jako sam srećna da sam bila u Sarajevu i da je povod mog odlaska bio tako značajan. Nagrada koju sam primila na Sarajevo Fashion Film Festivalu, “Award for international Fashion Influence” mi čini veliku čast. Partnerstvo i saradnja koji traju godinama unazad između naših manifestacija rezultirala je promocijom umjetnika iz BiH i Srbije međusobno, ali isto tako i na internacionalnom planu. Zahvaljujem se od srca Ameli Radan na ovoj izuzetnoj nagradi uz želju da naše partnerstvo njegujemo i razvijamo sve više u godinama koje su pred nama”, izjavila je ovom prilikom Horvatova.

Sarajevo Fashion Film Festival najznačajniji je modno-filmski događaj u Bosni i Hercegovini u čijem su programu bila prijavljena 934 filma iz cijelog svijeta.

Izvor: Grand online