Lifestyle

NAR usporava starenje najvećeg ljudskog organa

470views
Pozitivno djeluje na rad srca, ali i na sprečavanje drugih tjelesnih oboljenja. No, pored navedenog, nar se često koristi i za svakodnevnu njegu kože jer, tvrdi se, usporava starenje najvećeg ljudskog organa.

Iako postoji mnogo savjeta za ćišćenje kože, čišćenje uljem sjemenki nara postat će vaš favorit. Sjemenke nara hrane vašu kožu, te joj pružaju sjaj koji ste oduvijek željeli.

Ipak, ako zaista želite vašu kožu održati čistom i mekanom, s vremena na vrijeme, potreban vam je piling. A zasigurno jedan od boljih pilinga napravit ćete od sjemenki nara, u kombinaciji s ružinom vodom. Pomiještajte navedene sastojke, nanesite ih na lice, a onda nježno isperite piling hladnom vodom.

Sok od nara može se koristiti i kao prirodni tonik za kožu. Poslije umivanja vodom, nanesite manju količinu soka od nara na vaše lice te se riješite neželjene prljavštine. No, pazite. Sok od nara je dosta “ljepljiv” stoga se preporučuje nanošenje manje količine.

A sok od nara odličan je i za spravljanje maske za lice. Sve što trebate uraditi jeste da umiksate sok sa glinom za lice, te temeljito pomiješate smjesu. Nakon što nanesete smjesu, naoružajte se strpljenjem. Iako se za željeni efekat preporučuje jednosatno držanje maske na licu, krajnji rezultat će vas očarati, stoga sigurno vrijedi čekati, prenosi Klix.ba.