Zanimljivosti

Naučnici otkrivaju: Kako i kada ćete upoznati srodnu dušu?

953views

Pokušavamo da ih pronađemo na sve moguće načine – na ulici, u kafićima, na internetu… Međutim, da li ste se ikada zapitali koje je mjesto i vrijeme zapravo najbolje za pronalaženje ljubavi? Ako jeste, niste sami. Statističari, naučnici, sociolozi i stručnjaci za veze su svi takođe veoma znatiželjni kada je ova tema u pitanju.

Foto: Promo

 

I baš zbog toga, postoji veliki broj istraživanja koja su pokušala da daju odgovor.

Evo šta ona kažu o tome gdje ćete pronaći osobu sa kojom ćete provesti život, kada i kako ćete je upoznati.

Prosječna žena će svog budućeg muža upoznati sa 25 godina, dok će muškarci svoju srodnu dušu sresti malo kasnije, kada napune 28 godina.

Najveći broj ljudi svoje “bolje polovine” upoznaje preko zajedničkih prijatelja. Oko 38% veza započinje kada upoznamo prijatelje prijatelja, dok se 22% veza stvara u nekom društvenom okruženju.

Istraživanja su takođe posmatrala kako su se veze razvijale nakon prvog susreta. Od veza koje su procvjetale, polovina njih započelo je kao platonsko prijateljstvo.

Ne žurite nigdje, ljubav će svakako doći. A dok ne upoznate vašu srodnu dušu, radite na sebi, učite, usavršavajte se, brinite o svom duhu kao i o svom tijelu i ne očajavajte, sve u svoje vrijeme dolazi.