Paparazzo

NENO MURIĆ završio snimanje spota za pjesmu ”Ukrao sam je”

Neno Murić, postao je sinonim za dobru zabavu.

6.7kviews
advertising banner

Osim što sa svojim bendom pravi derneke za pamćenje, on u kontinuitetu snima i odlične pjesme. Jučer je za novu pjesmu, pomalo provokativnog naziva “Ukrao sam je”, uradio spot.

Tekst za ovu kompoziciju potpisuje sam Murić, najavivši je svojevrsnim nastavkom njegovog velikog hita “Baraba mekog srca”. Za muziku je bio zadužen Alen Ruvić, dok je aranžman postavio Senad Drešević. Pjesma je ljubavna, vesela i dominira dobar ritam koji slušaoca tjera na ples.

Spot je režirao talentovani Safet Hadžimusić, koji je uz svoje asistente Arneja Misirlića, Adisa Bajtarevića i Farisa Kruščicu uradio vrlo lijepu priču. Spot je sniman u Sarajevu na nekoliko upečatljivih lokacija. Glavnu ulogu u spotu igra prelijepa Ana Bavrka, koja je veoma uspješno odglumila mladu, obukavši za ovu priliku najglamurozniju vjenčanicu iz Salona Hils. Zanimljivi detalji zabilježeni su u studiju “Zidovi” kada su popucala prozorska stakla, zbog kamenčića koji je Neno tokom snimanja bacio, kao dio režije, kako bi dozvao svoju dragu ispod čijeg prozora je došao sa muzičarima i pjevao na sav glas. Spot su upotpunili zanimljivi statisti Sara iz Tripolija, Selma, Asim i Musrafa koji su plesali, pjevali i glumili poput pravih profesionalaca. Premijera spota planirana je za kraj godine, kao poklon dugogodišnjim ljubiteljima i poštovaocima Nenine publike.

Na snimanju je vladala pozitivna atmosfera, smijeh i šala su nas natjerali da zaboravimo na hladan zimski dan – rekao je Neno, te dodao, snimili smo dijelove na prekrasnim sarajevskim lokacijama zbog kojih mi je srce svaki put zaigralo. Vjerujem da će ova pjesma postati dio repertoara naših muzičara, a posebno svadbenih veselja. Ljubavnih priča sa sretnim krajem kakva je “Ukrao sam je” vrlo malo ima i jedva čekam da je otpjevam pred svojom publikom.

Foto: Alma Hadzic