Lifestyle

NEOBIČNE ČINJENICE O SE*SU: Šta uzbuđuje muškarce i koliko puta žena može da doživi …

1.3kviews

Seks je tema koja pokreće sve, toliko da sve češća istraživanja budu baš na ovu temu. U želji da nas potpuno informira o ljubavi, privlačnosti i seksualnom zdravlju site Health je otkrio činjenice s kojima se do sada zasigurno niste susretali.

 

Seksualni odnos traje otprilike 100 do 500 ulazaka

Sigurno ste nekada pomislili koliko seks treba trajati. Iako sigurno u toku strasti niste ni pomislili da brojite koliko potisaka napravite, naučnici su to učinili za vas. Naime prema podacima časopisa “Royal Society Open Scinece” jedan seksualni odnos traje od 100 do 500 ulazaka, što je u prosjeku 17 minuta i pet sekundi. Naravno samo seksa, bez predigre.

 

Žene mogu doživjeti orgazam i u snu

Vjerovali ili ne neke žene čak ne moraju biti ni budne da bi doživjele orgazam.

 

Ženski orgazam traje tri puta duže od muškog

Ono što se može reći jeste da su žene ipak u boljoj poziciji u krevetu nego što su to muškarci. Naime, tipični ženski orgazam traje 20 sekundi što je mnogo više nego 6 sekundi koliko traje muški. Tu je još mogućnost žene da ima nekoliko orgazama za redom, što za muškarce nije slučaj.

 

Žene vole da misle o Brad Pitt-u dok se samozadovoljavaju , a muškarci o Beyonce

Prvo je mjesto među poznatim ženama odnijela Beyoncé, ali u intimnim trenucima muškarci misle o Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Taylor Swift i Kylie Jenner. A na listi muškaraca o kojima se razmišlja su se, po redu, našli: Brad Pitt, Johnny Depp, Chris Hemsworth, Tom Cruise i Chris Pratt.

 

Klitoris je ustvari mali penis

Dok ste još uvijek zametak u fazi embrija razvija se klitoris i to od istog tkiva iz kojeg će se dječacima kasnije razviti penis.

“Svi smo građeni od istih dijelova, a hormoni u tijelu odlučuju hoće li se razviti ženski ili muški dijelovi”, objašnjava urologinja Natalya Lopushnyan. Vrh klitorisa i nalikuje na vrh penisa, oba su hiper osjetljivi i ponašaju se slično.

“Kad se žena uzbudi klitoris počinje rasti baš kao penis u istoj situaciji”, zaključila je dr. Lopushnyan.

 

Osjećaj tuge i besa poslije seksa zaista postoji

“Ovo stanje karakterizira osjećaj duboke tuge, bijesa ili straha, koji nas preuzimaju odmah nakon spolnog odnosa, štoviše, najčešće baš nakon orgazma”, objasnio je seksolog Ian Kerner i dodao kako se ovaj osjećaj tuge može javiti i nakon samozadovoljavanja.

 

Jak miris partnera može vas dovesti do bržeg orgazma

U jednoj su manjoj studiji objavljenoj u medicinskom časopisu ‘Archives of Sexual Behavior’ naučnici su došli do rezultata da ljudi s izraženijim osjetom mirisa imaju pozitivnija (možda čak i bogatija) seksualna iskustva, a žene koje bolje mogu namirisati tuđe tijelo su više uživale u orgazmima od onih koje tuđi miris nisu ni primjećivale.

 

Muškarce uzbuđuje ženski glas

Istraživanje profesora sa univerziteta u Albrightu pokazalo je da žene mogu svjesno manipulirati svojim glasom, te da im glas dok broje od jedan do deset, može zvučati sve više erotičnije i privlačnije. Inače, kad su muškarci pokušali istu stvar zvučali su sve gore umjesto sve bolje. Kakav onda glas ženu čini privlačnijom i izazovnijom.