Showbiz

OTKRIVAMO Kako poznati čuvaju svoje mentalno zdravlje (VIDEO)

442views
Jedan od naših najvećih neprijatelja jeste stres. Poznato nam je da stres negativno utiče kako na naše fizičko tako i na psihičko zdravlje.

Fizička aktivnost pomaže da opustimo mišiće i prevaziđemo napetost i stres u telu. Dok vežbamo, mi stimulišemo rad srca koje pospešuje moždanu aktivnost i izlučivanje neurohormona.

woman-2592247_1920.jpg

Meditacija, tehnike opuštanja ili istezanje doprinose opštem zdravlju, posebno kada se je stres dominantan, a posebno u ovim danima, možemo reći i mesecima, koju nažalost još uvek obeležava pandemija koronavirusa. Od izuzetnog značaja je da sačuvamo mentalno zdravlje, pa pogledajte kako to čine poznate ličnosti.

Aleksandar Sofronijević je poznat po tome da propagira zdrav način ishrane i stil života, pa nije neobično da upravo ovih dana je, kako kaže za Grand online, povećao broj treninga. Lišava se na taj način i stresa i napominje da je fizička aktivnost siguran put do odstranjivanja negativnih misli.

Lena Čolak takođe uživa u treninzima, pa nekoliko puta nedeljno odlazi na njih. Samo jedan od razloga je, kako kaže za Grand online, osećaj nakon treninga. A zbog čega još trenira ovaj aktraktivna pevačica, poslušajte u videu.

Pevač Aleksa Perović se odlučio za vežbanje u teretani. Za naš portal je podelio svoje utiske na koji način vežbanje utiče ma njegovo zdravlje. Ističe da fizički benefiti su sjajni i brzo vidljivi, ukoliko vodite računa o ishrani i redovno vežbate, ali na mentalnom nivou vezbanje znači mnogo više . Poslušajte na koji način njemu fizička aktivnost pomaže u svakodnevici.

Tamara Dragić ne krije da se ulenjila tokom zime i da je ljubav prema hrani koštala viška kilograma. Za Grand online priznala je i da jedva čeka da se vrati u teretanu, a osim skidanja viška, ima još jedan cilj. O čemu se radi, saznajte u nastavku.

Foto: Pixabay – Izvor:  Grand online