Lifestyle

Otkrivamo šta privlači žene i na šta se pale?

285views
advertising banner

Koliko puta ste čuli da djevojke kažu da su svi dobri muškarci zauzeti, a činjenica da nisu na ‘tržištu’ te muškarce čini još privlačnijima. Istraživanja su pokazala da single žene zauzete muškarce smatraju boljim plijenom od slobodnih frajera prenosi portal Eros.ba. To što oženjeni muškarci već pripadaju nekoj drugoj ženi samo ih čini još poželjnijima u očima zavodnica.

 

Naučnici sa Univerziteta Oklahoma State došli su do zaključka da single muškarci prije padaju na slobodne žene, dok žene suprotno radije bacaju okce na zauzete muškarce. Pokazalo se da je čak četiri puta više žena bilo zainteresovano za istog muškarca kada su mislile da je zauzet. “Single žene u ovom istraživanju su bile značajno više zainteresovane za muškarca koji je bio zauzet. Možda je to zato što je zauzeti muškarac pokazao svoju sposobnost da se obaveže nekome i na određeni način njegov kvalitet je već bio prepoznat od strane druge žene”, zaključili su naučnici u časopisu Journal of Experimental Social Psychology.

 

Kada je u pitanju odabir partnera, ženama je baš kao i muškarcima veoma važan i seksualni aspekt. Američki naučnici su otkrili da žene procjenjuju privlačnost muškog lica na dva nivoa – seksualnom i neseksualnom.

 

Seksualna privlačnost je važnija i određuje se na osnovu izgleda vilice, jagodičnih kostiju i usana. Istraživanje je potvrdilo da žene smatraju privlačnim izražajnu vilicu, usne ili jagodične kosti. Zato će muškarci sa ovim karakteristikama po pravilu imati bolji prolaz kod žena.