Nightlife

Ovako su izgledale proslave Nove godine širom svijeta!

U evropskim gradovima 2018. su milioni dočekali uz proslave na ulicama gradova.

931views

Deseci hiljada okupili su se u Berlinu uz brandenburška vrata gdje su uz 3D svjetlosne efekte ušli u 2018. U Berlinu zabilježeno je nekoliko izoliranih slučajeva seksualnih napada i sedam je osoba uhapšeno. Grad je organizirao posebne “sigurne zone” na ulicama za žene za doček 2018.

Proslava u Kelnu, gradu u kojemu su žene prije dvije godine prijavile više od 1.200 seksualnih napada na dočeku, protekla je mirno.

Parižani i njihovi gosti u ponoć su uz Slavoluk pobjede i na Elizejskim poljanama uz vatromet obilježili dolazak Nove godine. Nakon nekoliko terorističkih napada u Francuskoj u protekle dvije godine vlasti nisu ništa prepustile slučaju. Snažne mjere sigurnosti bile su na snazi u čitavoj zemlji uz 99.000 vojnika i policajaca raspoređenih na ulicama.

U Londonu mase su uz vatromet i 12 udaraca zvona Big Bena dočekale 2018. Legendarni sat u četverogodišnjem je programu obnove, ali radio je za blagdane. Londonski gradonačelnik Sadik Kan (Sadiq Khan), koji je pratio vatromet, iskoristio je priliku i odao priznanje snagama sigurnosti u gradu koje su osiguravale doček.

Na Filipinima je više od dvije stotine ljudi povrijeđeno u vatrometima a jedna je osoba i preminula.