Nightlife

SPEKTAKL Dine Merlina u Dubrovniku

946views

Najpoznatiji bh. kantautor, Dino Merlin, na kultnom Stradunu priredio je istinski spektakl, a grad Dubrovnik je bio domaćin nezapamćenom dočeku o kojem će se još dugo pričati.

Građani Dubrovnika, ali i mnogobrojni turisti koji su došli iz svih krajeva svijeta, prisustvovali su veličanstvenom muzičko-scenskom događaju koji je produkcijski na razini svjetskih spektakla, a ovaj umjetnik još jednom je potvrdio da uživa status jedne od najvećih zvijezda regiona ikada.

Dvoiposatni koncert otvoren je impresivnim laser showom, a izlaskom Dine Merlina na scenu s pjesmom “Hotel Nacional” atmosfera na prepunom Stradunu je proključala.

– Koncert u Dubrovniku nije običan, došli smo s najboljim poklonima koje smo pripremili, predstavljamo sebe, ali i ne samo sebe, već jednu ultimu ljudskog postojanja, a to je da upoznamo jedni druge – izjavio je Dino Merlin u susret koncertu i dodao: Razlike ostavljamo pred vratima, a okupljamo se oko onoga o čemu se slažemo. Kad tako gledam na to, osjećam kao da imam jedan od najljepših poslova na svijetu.

Dubrovnik je bio najljepša otvorena pozornica na Mediteranu, zidinama na momente posebno obojenim fenomenalnim svjetlosnim efektima koji su dodatno naglašavali ljepotu najpoznatije gradske ulice.