Paparazzo

Ove domaće zvijezde mrze svoje hitove!

Pojedine muzičke zvijezde iz regiona neradno pjevaju pjesme koje njihova publika obožava. Među njima ima oni koji se stide pjesama koje su snimili prije desetak godina, dok su se neki toliko “napjevali” svojih hitova da su im prosto dosadili. 

927views

“Marija Magdalena” smatra se evergrin pjesmom. Doris Dragović koja ju je otpjevala 1999, a naredne godine s njom pošla na Evrovziju kao predstavnica Hrvatske, ne voli taj period svoje karijere. Iako smatra da “Marija” i dan danas ima snagu.

Ana Stanić je pop pjevačica koja je obilježila period devedesetih kada je bila u grup Moby Dick. Međutim, ako je pitate za “Kralja kokaina” ili “Ne kitu u usta”, otjerat ćete Anu od sebe. Čak i njen kolega i grupe, Srđan Čolić, kaže da se Ana stidi “Moby Dick ere”. Pjevačica jedino “priznaje” pjesmu “Nostalgija” koju je sama pisala i pjeva je na koncertima.

Kantautor Massimo Savić i beogradska pop umjetnica Bebi Dol su, pored ljubavne veze, bili i saradnici koji su osamdesetih imali hit “Ponovo zajedno”. Kada sa ove distance pogleda taj period, Massimo nimalo nije srećan. Nerado pjeva pomenutu pjesmu jer je smatra “premekanom” za svoj današnji muzički rad, piše Avaz.

Grupi Van Gogh drugi album “Svet je moj”, donio je hit “Neko te ima noćas”. Osim tog evergrina, Đule i ekipa se ponšaju kao da “Svet je moj” ne postoji.

Crnogorsku pjevačicu Mariju Božović, publika je zavoljela početkom dvijehiljaditih kada je na “Sunčanim skalama” pjevala “Ljubavi mi daj”. Talentovana Podgoričanka u međvremenu je promijenila muzički pravac, pa je pop melodije ostavila za sobom smatrajući “Ljubavi mi daj” pjesmom “šta mi je ovo trebalo”. Ipak, pomenuti hit se i danas rado sluša jer je riječ o uistinu lijepoj pjesmi.

Evrovizijska pobjednica 2007. Marija Šerifović, kaže da ne podnosi “Molitvu”, kojom je trijumfovala na pomenutom festivalu. Nedavno je izjavila da joj se od “Molitve” za koju je snimila nekoliko verzija, na više jezika i čak dva spota, bukvalno “povraća”.

“Igra rokenrol” postala je himna navijača širom Srbije i Crne Gore. Međutim, to se ne dopada Srđanu Gojkoviću Giletu, frontenu Električnog orgazama, koji ju je otpjevao. Folk pjevač Haris Džinović je samokritičan. Kaže da svojim pjesmama nikada u potpunosti nije zadovoljan te da ih nerado sluša, a teško ćete ga nagovoriti da zapjeva “Dunje” ili “Muštuluk” kada nije na sceni.

Slično je i kod Harija Verešanovića, frontmena grupe Hari Mata Hari.

– Pjevam svoje pjesme 30 godina, ne moram još i da ih slušam – kazao je Hari.

Kada na nekom nastupu krene “Aspirin”, Seka Aleksić jedva čeka da ga otpjeva i nastavi dalje. Kaže da nerado izvodi jedan od svojih najvećih hitova, ali da “Crno i zlatno”, pjesmu s kojom je napravila pravi bum svojevremeno, vrlo rado zapjeva.

Željko Bebek je kao pjevač obilježio grupu Bijelo dugme. Danas je u lošim odnosim sa frontmenom sarajevskog muzičkog sastava, Goranom Bregovićem, i isiče da ne voli pjesmu “Hop cup” koju je snimio za Dugme.

Jelena Karleuša se danas deklarira kao pop pjevačica u čijim hitovima dominira elektro muzika, hip-hop i r’n’b. Međutim, karijeru je započela kao folk pjevačica. Iako se albuma “Ogledalce”, sa kojim je 1995. godine postala poznata, rado sjeća, to ne može da kaže i za onaj koji je izdala godinu kasnije, “Ženite se momci”.

Jelena kaže da je tek albumom koji je uslijedio (“Veštice, vile”) napravila ono što je željela jer, kaže, nije slušala druge već pratila svoj ukus.