Lifestyle

Ovo su znakovi koji otkrivaju da vas neko voli čak i kada to ne mislite

207views

Kada komuniciramo s osobom koja nam se sviđa, pokušavamo ukloniti sve fizičke barijere među nama. U ovom slučaju, prepreke mogu značiti različite predmete poput tanjira, torbi, jastuka.

Na primjer, ako osoba stavi svoju čašu između vas dvoje, u toj vezi nema ništa romantično niti prijateljsko. Ili ako žena drži svoju torbu pred sobom kad razgovara s muškarcem, ona najvjerojatnije neće postati bliska s njim.

Lični prostor veoma je bitan svakoj osobi. Podsvjesno ljudi žele biti fozički bliži ljudima koje vole i držati se podalje od onih koje ne vole. Znakovi poput naginjanja glave prema osobi ili pomicanja tijela prema njoj pokazuju da osoba nije ravnodušna prema osobi s kojom razgovaraju.

Kada razgovarate s nekim, pogledajte u noge te osobe. Smjer u kojem su može mnogo toga otkriti. Ako su stopala prema vama znači da je osoba zainteresirana za vas.

Kada pozdravite osobu kojoj se sviđate, nehotice će joj se podići obrve. Što vam se više sviđaju, to će vam biti podignutije obrve.

Ako osoba hoda ispred vas sa psihološkog stajališta, to znači da im je stalo samo do njih samih i da nisu zainteresirani za vas. No ukoliko osoba hoda u istoj ravni sa vama to znači da joj se sviđate.

Muškarci će vjerovatno pokazati svoju ranjivost pred ženama koje vole. Jedan od načina da suptilno demonstriraju svoju ranjivost je da drže ruke na bokovima. Iako se ovaj položaj može činiti arogantnim ili prijeteći ovaj položaj može pokazati da je osoba zainteresirana za vas, piše Klix.ba.