Lifestyle

Pelion je grčka destinacija za sve ljubitelje prirode

946views
advertising banner

More i planinu spaja planina Kentavros, a kombinacija vazduha je idealna za one koji žele ozdraviti.

Milies i Vizitsa su obližnja sela koja se međusobno dopunjuju, a u Miliesu ćete naći veliki broj kafića i taverni u kojima muzika svira cijeli dan te ta muzika prestaje tek kada stignete do kraja sela.

Vizitsa ima duh malog grada i svi objekti su uglavnom pretvoreni u smještajne jedinice, a ukoliko boravite u nekom od butik hotela i apartmana vratit ćete se kroz vrijeme.

Ilustracija: Shutterstock

Još jedno od sela u kojem možete odsjesti je i Cangarada u kojoj je preporučeno da popijete kafu ušuškani ispod starog platana na seoskom trgu. Uz kafu pojedite nešto slatko jer se tu nudi slastica u kojoj su kombinirani korijander i orah. Sa strane ćete moći vidjeti grupu djece koji se takmiče ko će se prije popeti na drvo.

Osim ova tri sela, preporučljivo je obići i selo Lavkos koje se nalazi na jugu Piliona i ima pogled na Pagasitikos i ima jedan od najljepših trgova na planini. Tu možete pronaći gostionicu koja radi od 1785. godine i gdje su odsjedali ugledni ljudi prošlih vremena.

Odmor nije potpun ukoliko ne probate lokalnu rakiju Cipuro uz koju će vam iznositi jela pri čemu je svako prethodne veće od prethodnog. U selima su motorna vozila zabranjena, tako da ćete svuda morati ići pješke.